Gaming Lajm i Fundit PC PS4 PS5 Reviews Xbox One Xbox Series X|S

Diablo IV Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Kur Diablo 4 fillon, ju mund të zgjidhni nga pesë klasa të ndryshme. Ne kryesisht luajtëm Sorcerer, por gjithashtu provuam pak Necromancer dhe klasat e tjera si druid e më shumë. Pas krijimit të karakterit tuaj, ju kapeni në një stuhi dhe keni nevojë për strehim. Një qytet lokal aty pranë ju merr brenda, por ata kanë nevojë për ndihmë me krijesat në tempull. Ti merresh me ta, kthehesh dhe i gjithë qyteti përpiqet të të sakrifikojë. Duke i mundur ata, së shpejti ju mësoni për Cult of Lilith dhe shumë arsyen pse ata donin t’iu sakrifikonin.

Lilith ka ardhur në tokat e Sanctuary dhe ka ndërmend që ta pushtojë këtë vend. Një burrë i quajtur Lorath shpjegon se çfarë po ndodh dhe se ju të dy duhet të përpiqeni ta ndaloni atë. Nga atje, ju niseni për në vendbanimet e ndryshme përreth Sanctuary për të ndihmuar dhe vrarë demonët. Historia kryesore është shumë e gjatë; Unë do të thoja përafërsisht rreth 50 orë. Sidoqoftë, end game mund të zgjasë lehtësisht edhe 50 orë të tjera.

Si druid, kryesisht luaja melee si wereworlf dhe werebear. Si werebear, unë do të nxitoja brenda dhe do t’i tankoja armiqtë ndërsa bëja kontrollin e turmës. Si werewolf, unë do të fokusohesha në damage dhe ndërtimin e build për damage, duke vrarë disa prej bosses. Kisha akses ndaj tornadoes, lightning storms, rock slides, dhe elemental attacks, por shape shifting më çoi deri në fund. Skill tree është e gjerë dhe mund të keni dhjetëra builds – madje edhe brenda së njëjtës klasë.

Combat fillon shumë lehtë, por lojtarët do të përballen më vonë me vështirësi. Kontrollet janë të përgjegjshme dhe lëvizjet kanë ndikim. Lëvizja ime e preferuar e werebear është një përplasje e madhe në tokë; kur e bën spam, ndjen se toka dridhet. Edhe lëkundjet e mia normale ndjeheshin mirë kur goditja një mori armiqsh. Një dobësi e madhe e juaja është buffs që armiqtë marrin herët. Ndonjëherë ata kanë më shumë HP si buff dhe nuk është e nevojshme. Ju rrallë humbisni nga këto krijesa; shërbejnë vetëm për të harxhuar më shumë kohë.

Një gjë e mirë që ekipi i zhvillimit mori nga Diablo Immortal ishte bota e tij e përbashkët, jo shumë ndryshe nga një MMO. Ju nuk merrni matchmaking, por mund të përplaseni me lojtarë të tjerë në hartë dhe të bashkoheni me ta. Ndryshe nga shumica e lojërave të tjera, njerëzit bashkohen me kënaqësi në këtë sepse ju merrni më shumë XP dhe kjo do të thotë që armiqtë mund të vriten më shpejt. Ka edhe ngjarje në lojë për të cilat lojtarët mund të bashkohen dhe të marrin chests. Këto evente dalin rastësisht dhe kush vjen i pari, shpërblehet i pari.

Pika të tjera me interes në hartë përfshijnë dungeons, hideouts, forts, Altars of Lilith dhe waypoints. Waypoints janë të udhëtimit të shpejtë, kështu që do t’iu duhen shumë. Forts duhet të merren dhe ndonjëherë të bëhen një vendbanim tjetër me Ëaypoints. Altars of Lilith iu japin boosts stats tuaja  dhe ndahen midis të gjithë personazheve në llogari. Hideouts janë në thelb mini dungeons me një dhomë dhe një combat të shpejtë. Pastaj dungeons janë raste të mëdha të përhapura me bosses, loot, armiq dhe ndonjëherë evente.

Është e rëndësishme të theksohet se këto janë gjërat që mund të bëni PARA se të mbaroni lojën. Pasi ta mbaroni historinë, ju merrni Nightmare Dungeons, World Boss Events, Events Legion, Blood Tides dhe The Whispering Tree. Të gjitha këto ju ndihmojnë të zhbllokoni gears legendary për t’ju mbajtur të bëheni më të fuqishëm për nivelin e ndryshme të vështirësisë. Sinqerisht, kjo lojë do të jetë si një punë për disa prej jush. Ka kaq shumë për të bërë, kjo mund të bëhet shpejt dërrmuese; dhe as nuk e kemi provuar tamam PVP-në.

Pastaj janë gears e Diablo 4. Me crafting, ju mund të hiqni stats që nuk ju pëlqejnë dhe t’i zëvendësoni me ato më të mira – aspekte alterojnë aftësitë tuaja, që do të thotë se builds mund të bëhen edhe më të thelluara. Kthehen gjithashtu edhe gem slotting dhe unique items.

Megjithatë, Diablo 4 nuk është pa të meta. Për një gjë, duhet shumë kohë për të marrë mount. Ju e merrni atë në të gjithë personazhet kur e zhbllokoni, gjë që është e bukur, por bota e lojës është e madhe. Ju duhet të vraponi mbrapa dhe mbrapa disa herë pa asnjë pikë rruge, dhe një kal do ta kishte bërë shumë më mirë. Për më tepër, të luash në një console e bën shumë të vështirë të shohësh se çfarë dashamirës dhe debuffs keni duke ju drejtuar në luftime. E di që hapësirat e kufizuara të inventarit janë një element kryesor i ARPG-ve, por çanta më të mëdha do të ishin mirë. Gjithashtu, loja ka nevojë për të vendosur një hartë në HUD.

Diablo IV është një video-lojë shumë terheqëse dhe fiksuese që krenohet me design të mrekullueshme dhe world building fantasitk që ka. Është një aventurë e errët e përsosur për të shpenzuar me dhjetëra orë dhe një aventurë nga e cila vështirë se do të lodheni.