Lajm i Fundit PS4

Zbulohet data e lëshimit dhe trailer-i i Days Gone

Days Gone po duket gjithnjë e më shumë si lëndë djegëse për ankthet tuaja post-apokaliptike, dhe tani e dimë kur lojtarët do të jenë në gjendje të “zhysin” duart e tyre në këtë ekskluzive të PS4. Gjatë videos së saj paralajmëruese së E3, PlayStation njoftoi se loja do të lëshohet më 22 shkurt 2019. Hidhni një vështrim në trailerin e ri më sipër.

Days Gone është vendosur në një botë të hapur në veriperëndim të Paqësorit. Aventura e mbijetesës horror lojë ju vë në vend të Deacon St. John, një herënjë i  jashtëligjshëm dhe tani duke u përpjekur për të mbijetuar në një botë të shkatërruar. Ne ende nuk e dimë se çfarë e shkaktoi apokalipsin, por kjo ka rezultuar në disa dukuri mjaft të frikshme. Freakers, mumje si njerëz dhe kafshë që janë bërë të pakujdesshme dhe të dhunshme, udhëtojnë nëpër rrugë, dhe Deacon duhet t’i shpëtojë dhe t’i luftojë ata. Duket si një sfidë, pasi ata tentojnë të udhëtojnë në tufa të shpejta ashtu si zombies në World War Z.

Ndërsa pikët e komplotit janë ende më së shumti të panjohura, Sony është duke hedhur në lojë Days Gone si një lojë me histori, me një theks të theksuar në “golden path” dhe jo në dhjetra quests anësore si disa lojëra të tjera të hapura në botë. Në trailerin e mësipërm, ne shohim kërcënime të reja të kafshëve: luanë malorë (ose leopardë) dhe korbat e infektuara. Ka edhe një ngjarje kurth, pasi Marauders i vëjnë zjarrin një automjeti të vjetër dhe e rrokullisin në autostradë duke u përpjekur të rrëzojnë Deacon nga biçikleta e tij. Ne prezantohemi me një fraksion armiqsh të ri, të quajtur Rest In Peace, ose R.I.P., të cilët adhurojnë Freakers dhe vrasin ata që nuk e bëjnë.

Loja ishte planifikuar fillimisht për t’u lëshuar në 2018, por u shty përsëri në 2019 në mars. Pritet që ne të mund të shohim më shumë hollësi rreth Days Gone gjatë konferencës për shtyp të E3 të Sony, të hënën, më 11 qershor.