Lajm i Fundit

F1 2018 mban kryen e shitjeve në UK

Jemi në fillimin e një prej muajve më të ngarkuar të vitit për lojëra, dhe tabela javore fizike e Mbretërisë së Bashkuar po fillon të shohë disa ndryshime. Një grusht lojërash të reja u lançua javën e kaluar, por vetëm disa prej tyre arritën të futeshin në top 10.

Më e rëndësishmja, PES 2019 ka debutuar në vendin e dytë, ndërsa F1 2018 gëzon një javë tjetër në krye. Ndërkohë që kjo mund të duket një rezultat i mirë për titullin e futbollit të Konamit, një numër i caktuar i lojërave nga GamesIndustry tregon se shitjet e video-lojës janë 42% më të ulëta se vitin e kaluar. Nëse kjo është për shkak të humbjes së liçensës së Champions League është e vështirë të thuhet, por sigurisht që edhe ky fakt nuk ka ndihmuar shumë.

Diku tjetër, Yakuza: Kiwami 2 është në një pozicion të mirë në numrin 5, poshtë Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Shenmue I & II ka rënë deri në të 33-tin pas debutimit në vendin e dytë javën e kaluar. Lëshime të tjera të reja përfshijnë Firewall Zero Hour, Strange Brigade dhe Divinity: Original Sin II – Definitive Edition të gjithë në renditjen nën top 10-she, në 11, 16 dhe 23 respektivisht.

Listat e shitjeve në Mbretërinë e Bashkuar: Java që përfundoi më 1 shtator 2018

  1. F1 2018
  2. PES 2019
  3. Grand Theft Auto V
  4. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  5. Yakuza: Kiwami 2
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. PlayerUnknown’s Battlegrounds
  8. God of War
  9. Monster Hunter Generations Ultimate
  10. FIFA 18