Lajm i Fundit

Assassin’s Creed Odyssey: Zbulohet harta e plotë e lojës

Ubisoft është duke bërë zhurmë për Assassin’s Creed Odyssey me shumë përmbajtje të re, ndërkohë qëa seria hyn në zhanrin RPG: loja do të shfaqë zgjedhjet e dialogut, rekrutimin e luftëtarëve, opsionet e romancës dhe shumë aftësi të reja luftarake. Alexios dhe Kasandra nuk do të jenë të lidhur me asnjë anë specifike të luftës ndërkohë që përparojnë përmes lojës dhe lufta e tyre nuk do të kufizohet vetëm në tokë të thatë. Me hartën në lojë që mbulohet më së shumti nga deti, lojtarët duhet të parashikojnë shumë beteja detare që do të vijnë me baticën në Assassin’s Creed Odyssey kur loja të dalë në tetor.

Gjatë Gamescom 2018, Ubisoft tregoi hartën e plotë botërore të Odissey në tërësinë e saj. Në hartën më poshtë, lojtarët mund të hedhin një vështrim në ‘landmasses’ të shumta që do të marrin funksion gjatë tërë lojës në 30+ orë histori. Midis këtyre ishujve janë armiqtë e panumërt, miqtë dhe partnerët romantikë me të cilët lojtarët mund të bisedojnë dhe, për herë të parë, të ndikojnë në rezultatin e përfundimit të lojës me ato zgjedhje të lartpërmendura të dialogut. Ndërkohë që madhësia e hartës së Odyssey vlerësohet të jetë rreth 62% më e madhe se Origins (130km² të raportuar), ku pjesa më e madhe e hartës mbulohet nga deti. Ndërkohë që ka më pak masë tokësore sesa në Origins, pjesët e thata të botës janë të mbushura me përmbajtje shumë më të dendur.

Lojtarët mund të klikojnë në hartën më poshtë për të hapur një version të rezolucionit të plotë të Assassin’s Creed Odyssey World Map

Assassin's Creed Odyssey World Map

Ne e pamë me sytë tanë ishullin e Lesbos në demon e ndërtuar të Gamescom, ku kishim një betejë që të sillte ankth, me Medusa. Ishulli Lesbos është i mbushur me armiqtë e nivelit të lartë dhe quests, kështu që lojtarët duhet të presin që vende të tjera anembanë botës të kenë një nivel të lartë të hyrjes. Kjo nuk do të thotë që lojtarët do të bllokohen nga traversing atje, por kjo do të thotë se armiqtë do të bëjnë një luftë të ashpër. Në hartën e mësipërme, duket sikur çdo ishull është shkallëzuar deri në nivelin 48, me disa përjashtime (duke përfshirë Lesbosin) që ngrihen deri në 50. Është atje në pjesën verilindore të ishujve grekë që lojtarët duhet të presin përmbajtjen e lojës më të vështirë në fund të vitit.

Lojtarët të cilët eksplorojnë gjithçka në Odyssey dhe përfundojnë main quest-in do të kenë një mode ‘New Game Plus‘ për të luajtur, edhe pse nuk do të arrijë deri në post-lançim. Kjo do t’i lejojë gamers të fillojnë nga fillimi në aspektin e storyline dhe eksplorimit e botës, por ata do të mbajnë nivelin e tyre, pajisjet dhe çdo aftësi luftarake të çliruar më parë.

Assassin’s Creed Odyssey do të dalë më 5 tetor 2018 për PC, PlayStation 4 dhe Xbox One.