Categories
Lajm i Fundit Mobile Nintendo PC PS4 Xbox One

Fortnite i inkurajon lojtarët që të raportojnë sjelljet e papërshtatshme në lojë

Mesazhi tregon një mënyrë të lehtë për të raportuar lojtarët që nuk po tregohen shumë “fantastikë”.

[thb_gap height=”20″]

Fortnite ka një mesazh të ri anti-rracist, që i inkurajon lojtarët të sillen mirë me njëri-tjetrin dhe të raportojnë rracizmin ose urrejtjen në lojë.

“Inkurajoni anëtarët e skuadrës për një Victory Royale,” lexon mesazhi. “Nëse hasni rracizëm ose urrejtje në Fortntie të ushtruar drejt jush ose lojtarëve të tjerë, hapni Menu, shkoni në ‘Reporting/Feedback’ dhe raportojeni lojtarin me arsyen e ‘Harassment: Using Inappropriate Language'”

[thb_gap height=”40″]
[thb_gap height=”40″]

Fortnite i bashkohet lojërave të tjera me një bazë të madhe lojtarësh që kanë marrë hapa për të reduktuar rracizmin dhe komunikimet verbale të urrejtjes në platformat e tyre, si reagim i lëvizjes së Black Lives Matter. 

Infinity Ward do të zhdukë username-t rraciste në Modern Warfare dhe Warzone, ndërkohë që edhe Respawn shtoi një deklaratë për Black Lives Matter në Apex Legends. Kompanive në fjalë ju bashkohen edhe shumë të tjera.

[thb_gap height=”20″]