Lajm i Fundit PC

Shihni zhvilluesit e World of Warcraft t’i kthehen historisë 14-vjeçare të lojës

Kjo intervistë 50 minutëshe iu tregon pse fansat i kanë qëndruar besnik lojës përgjatë viteve.

World of Warcraft do të festojë ditëlindjen e saj të 14-të më vonë këtij viti, pak muaj pas lëshimit e lojës së shtatë ‘Battle for Azeroth‘. Në festimin e një loje që ka mbajtur një audiencë të fortë dhe të dedikuar për më shumë se një dekadë, zhvilluesit e Blizzard ndanë historinë e lojës me Wired në një intervistë të shkëlqyer 50 minutëshe.

Në video shfaqet Ion Hazzikostas, drejtori i World of Warcraft, si dhe zhvilluesit e tanimë të “lashtë” të WoW Patrick Magruder dhe Jimmy lo. Përmbajtja fillon me atë që është World of Warcraft dhe ngadalë ndërtohet në funksionimin e gjerë të lojës dhe në historinë e zgjerimit të saj. Ajo kalon nëpër periudhat e Vanilla WoW, The Burning Crusade,Wrath of the Lich KingCataclysmMists of Pandaria, Warlords of Draenor, dhe së fundmi, Legion.

Ndërkohë që fokusi është në historikun e përmirësimit të lojës, në video flitet shumë për të prekur futjet e vogla dhe të rëndësishme si token-ët WoW ose sistemi i transmogrifikimit, diçka që dhe lojtarët aktualë mund ta vlerësojnë.

Çdo njëra nga 50 minutat e kësaj videoje me siguri ia vlen të shikohet për lojtarët e vjetër, lojtarët e tanishëm dhe njerëzit që nuk kanë shumë informacion se çfarë është World of Warcraft.