Nintendo

Zelda: Breath of the Wild shet më shumë se Nintendo Switch

Nintendo ka shitur 2.74 milion Switch në muajin Mars

The Legend of Zelda: Breath of the Wild vazhdon të jetë loja më e shitur e Nintendo Switch, me 2.76 milion kopje te shitura ne mbare boten deri në 31 Mars.

Nintendo ka shitur 390.000 kopje të versionit Breath of the Wild për Switch në Japoni, dhe një shtesë prej 2.37 milionë kopjesh në vendet të tjera. Këto shifra përfaqësojnë të gjitha shitjet, qoftë versionet fizike apo digitale. Versioni i Wii U është duke shkuar mirë, me 1.08 milionë të shitura në mbarë botën, duke bërë shitjet totale në të dyja platformat prej 3.84 milion kopjesh. Kompania ka thënë se në Shtetet e Bashkuara, Breath of the Wild është titulli i Nintendos  qe është shitur me shpejtë gjate gjithë kohërave si dhe loja më e shitur në historinë e serisë Zelda.

Shitjet totale të Switch-it kanë arritur tek 2.74 milion deri tani. Kjo do të thotë se gjatë muajit të parë të Switch-it në treg, Nintendo ka pasur një rekord shitje me mbi 1 për çdo Breath of the Wild. Kjo do të thotë që më shumë njerëz kanë një kopje të Breath of the Wild për Switch sesa një Switch.

Nintendo gjithashtu njoftoi se shitjet e përgjithshme të software-it global të lojrave Switch arritën në 5.46 milion gjatë muajit Mars, që do të thotë se norma totale e shitjes se konsoles është 1.99. Me pak fjale, pronarët e Switch-it janë duke blerë mesatarisht dy lojëra – një nga të cilat sigurisht është Breath of the Wild.