Lajm i Fundit

Steam TV: shërbim ‘live stream’ nga Valve

Valve përgatitet të hyjë në transmetim të drejtpërdrejtë përmes një shërbimi të ri të quajtur Steam TV.

Steam TV vjen për të “goditur” propozimet konkurruese Twitch, YouTube dhe Mixer, me “një garanci” të bazës së gjerë së përdoruesve të Steam. Gjëja e çuditshme është se Valve dje e bëri shërbimin pa dashje në dispozicion për një kohë, në mënyrë që përfundimisht të shkarkuar faqen e Steam TV pak më vonë.

Siç njoftoi Valve, “Steam TV” do të jetë në dispozicion prej 20-25 gushtit, gjatë ngjarjes kryesore të turneut Ndërkombëtar 2018 të Dota 2. Natyrisht, nuk dihet nëse do të jeni në gjendje të përdorni shërbimin ose nëse lëshimi fillestar do të jetë për të ndjekur turneun. Sipas disa fakteve që janë bërë të njohura pas daljes së informacionit, Steam TV do të inkorporojë chat grupin e ri të Steam, dhe do t’ju lejojë të shikoni livestreams me miqtë tuaj në të njëjtën kohë dhe të keni bisedë zanore të ndërtuar përmes browser-it.