Lajm i Fundit PC PS4 Xbox One

Gameplay i ri Resident Evil 2 Remake

Fansat e Capcom kanë ende pak kohë për të pritur derisa remake-u i Resident Evil 2 është i gatshëm për tu luajtur, por për fat të mirë, Capcom po ndihmon për t’i mbajtur tifozët të kënaqur me pamjet e reja gameplay. Prodhuesi Tsuyoshi Kanda u ul për të luajtur Resident Evil 2 në Ani-Com & Games Hong Kong, duke treguar atmosferën e errët, klaustrofobike dhe skenat tronditëse brenda Stacionit Policor të qytetit Raccoon.

16 minutat gameplay, parë më sipër, me protagonistin Leon S. Kennedy që ndodhet jashtë në hollin e stacionit të policisë. Pamjet tregojnë Leon vazhduar  rrugën e tij nëpër stacionin e policisë me disa përballje të shpeshta dhe shumë gjakderdhje gjatë shpërbërjes së zombies dhe duke u përpjekur për të shpëtuar policët që u kapën gjatë shpërthimit më të keq.

Capcom duket se po bën një punë të shkëlqyeshme për rikrijimin e tensionit dhe anktheve që përfaqëssojnë më së miri Resident Evil. Peizazhi i ngjan shumë origjinës Resident Evil 2, por me shtresën e përditshme moderne që do të prisnim nga sistemet aktuale të lojërave të sotme. Në shumë fusha, ndriçimi është mjaft minimalist që lojtari vështirë se mund të shohë se çfarë është jashtë rrethit të elektrikut të dorës së tyre, duke e bërë tensionin të rritet ndërkohë që ju ngadalë dilni përmes zonave klaustrofobike dhe të mbushura me njerëz.

Siç u zbulua më parë, historia e re e Resident Evil 2 devijon disi nga origjinali. Oficeri Marvin Branagh ka pak më shumë njohuri për të ofruar këtë herë dhe ofron dhe thikën e tij luftarake para se Leon të vazhdojë në rrugën e tij. Thika e Branagh është një shtesë e mirëpritur për luftime, pasi ajo mund të largojë Leon nga sulmet e zombies. Meqenëse Leon fillimisht është i pajisur vetëm me pistoletë dhe shiritat e stacionit të policisë të mbajtur nën kyç, lojtarët do të duhet të mbështeten në këtë thikë më shumë se një herë.

Capcom duket se ka bërë atë që shpesh konsiderohej e pamundur dhe ka rikrijuar një klasë horrori të mbijetesës me një skemë kontrolli modern. Megjithëse do të nevojitet një lëshim përfundimtar për të përcaktuar nëse mund të arrijë premisat e tij, duket se tifozët Resident Evil do të marrin atë që ata kanë ëndërruar kur Remake Resident Evil 2 të lëshohet vitin e ardhshëm.

Resident Evil 2 do të lëshohet për PC, PS4 dhe Xbox One më 25 janar 2019.