Lajm i Fundit

Kanalet esport më të njohura në Twitch në Prill 2017

League of Legends, Dota 2, and Counter-Strike: Global Offensive vazhdojnë të jenë në krye.

Kanali më i shikuar për muajin Prill është kanali i North American League Championship Series për League of Legends, NALCS1.

Ky kanal arriti kulmin e tij me 417,046 shikues në 24 Prill gjatë ndeshjes mes TeamSoloMid dhe Cloud9, që paraqiste dy nga organizatat më të njohura të esports në Perëndim. Kanali evropian i LCS-it ishte në vendin e pestë me 186,468 shikues në kulmin e tij në 23 Prill gjatë ndeshjes mes G2 dhe UoL.

Kiev Major i Dota 2 erdhi në vend të dytë me 397,878 shikues gjatë kulmit të tij në 30 Prill gjatë ndeshjes mes VP dhe OG në kanalin rus, DotaMajorRU. Versioni në gjuhën angleze erdhi në vendin e katërt me 242,974 shikues gjatë të njëjtës ndeshje.

Në mes të pesë kanaleve më të lartë vjen ndeshja mes FaZe dhe Astralis në CS: GO gjatë sezonit të tretë të StarLadder’s i-League StarSeries. Kjo lojë arriti kulmin e saj me 285,204 shikues në 9 Prill.

Shifrat e Prillit janë të krahasueshme me të njëjtat shifra nga muaji Mars, i cili gjithashtu kishte Leage of Legends, CS: GO dhe Dota 2, si dhe Hearthstone gjatë zbulimit final të Journey to Un’Goro.

Kur buhet fjalë për esport në Twitch, të pasurit bëhen më të pasur, pasi të njëjtat katër – pesë lojëra vazhdojnë të jenë të parat në shikueshmëri mujore.