Mobile

Gjithçka që duhet të dini mbi ‘Pokemon Go’ Raid Battles dhe Bosses

Pokemon Go më në fund ka një lojë që përfundon, tani që Niantic ka prezantuar sulmet surprizë në lojën me realitet të zmadhuar për telefonë. Sëbashku me disa ndryshime të mëdha të cilat shpjegojnë si funksionojnë palestrat dhe pajisje të ndryshme, kjo paraqet një ndryshim gjigand në formulën e lojës.

Në fakt, paraqet një ndryshim aq të madh sa duhet që të fillojmë që nga gjërat bazike për ta shpjeguar. Për shumë lojtarë të Pokemon Go, kjo është tamam ajo çfarë donte loja. Për lojtarët si unë, të cilët çër disa kohë kishin mendime që loja kishte boshllëqe, është një ndryshim I mire edhe pse jo perfekt.

Le të hedhim një sy se si funksionojnë Raid Battles, me cilët Raid Bosses do të përballesh dhe disa informacione të nevojshme për lojtarë të rinj dhe disa që rikthehen.

Raid Battles – Si funksionojnë

Raid Battles ndodhin kur një Raid Boss merr nën kontroll një palestër dhe lojtarët duhet të bashkohen për të rrëzuar kundërshtarin e fuqishëm. Deri në 20 trainerë mund t’i bashkohen përballjes, edhe pse ju duhet të jeni nivel 20 ose më sipër për të marrë pjesë (Niantic e ka ulur minimumin e nivelit disa here tashmë.)

Të gjesh një Raid Battle

Gjetja e një Raid Battle është relativisht e lehtë për sa kohë ka palestra në zonën tuaj. Ju do t’iu vijë një lajmërim nëse po ndodh një përballje në ndonjë palestër afër dhe ju mund të përdorni opsionin “Nearby” për të lokalizuar beteja që ndodhin afër vendndodhjes suaj.

Përpara se të fillojë beteja, ju do të vini re një Raid Egg që do të shfaqet në fillim të palestrës me një kohë derisa të çelë dhe të sulmojë Raid Boss. Lojtarët kanë një orë përpara se të çelë veza  për tu mbledhur dhe për të mundur kundërshtarin.

Raid Passes

Për t’iu bashkuar një përballjeje juve ju duhet një Raid Pass. Ju mund të merrni një të tillë falas duke rrotulluar një disk fotosh në palestër. Nëse doni të t’i bashkoheni një përballjeje të dytë juve ju duhet një Premium Raid Pass (Niantic duhet të përfitojë nga loja në një farë mënyre.) Kleçka është që ju mund të keni vetëm një Raid Pass në inventarin tuaj me rradhë, kështu që nuk mund t’i mbledhësh duke kaluar koha.

The Raid Bosses

Raid Bosses janë Pokemon super të fuqishëm me fuqi përballjeje shumë të lartë. Raid Bosses vijnë në pesë linja të ndryshme.

Këta janë Raid Bosses që mund të luftoni deri tani:

Pink Raid Eggs janë më të zakonshmet dhe përmbajnë bosët e tier 1 dhe 2

Tier 1

 • Magikarp
  • Max Boss CP: 1165
  • Max Catch CP: 125
  • Type: Water (Recommend Electric Attacker)
 • Croconaw
  • Max Boss CP: 5207
  • Max Catch CP: 913
  • Type: Water (Recommend Electric Attacker)
 • Bayleef
  • Max Boss CP: 4375
  • Max Catch CP: 740
  • Type: Grass (Recommend Fire Attacker)
 • Quilava
  • Max Boss CP: 5085
  • Max Catch CP: 847
  • Type: Fire (Recommend Water Attacker)

Tier 2

 • Electabuzz
  • Max Boss CP: 11311
  • Max Catch CP: 1255
  • Type: Electric (Recommend Ground Attacker)
 • Exeggutor
  • Max Boss CP: 12633
  • Max Catch CP: 1666
  • Type: Grass / Psychic (Recommend Bug Attacker)
 • Magmar
  • Max Boss CP: 11610
  • Max Catch CP: 1288
  • Type: Fire (Recommend Water Attacker)
 • Muk
  • Max Boss CP: 11200
  • Max Catch CP: 1548
  • Type: Poison (Recommend Psychic Attacker)
 • Weezing
  • Max Boss CP: 11245
  • Max Catch CP: 1247
  • Type: Poison (Recommend Psychic Attacker)

Yellow Raid Eggs janë më të rralla dhe përfshijnë tier 3 dhe 4

Tier 3

 • Vaporeon
  • Max Boss CP: 16696
  • Max Catch CP: 1804
  • Type: Water (Recommend Electric Attacker)
 • Arcanine
  • Max Boss CP: 17832
  • Max Catch CP: 1622
  • Type: Fire (Recommend Water Attacker)
 • Machamp
  • Max Boss CP: 18144
  • Max Catch CP: 1650
  • Type: Fighting (Recommend Psychic or Flying Attacker)
 • Jolteon
  • Max Boss CP: 19883
  • Max Catch CP: 1560
  • Type: Electric (Recommend Ground Attacker)
 • Gengar
  • Max Boss CP: 19768
  • Max Catch CP: 1496
  • Type: Ghost (Recommend Dark Attacker)
 • Flareon
  • Max Boss CP: 21155
  • Max Catch CP: 1659
  • Type: Fire (Recommend Water Attacker)
 • Alakazam
  • Max Boss CP: 22646
  • Max Catch CP: 1649
  • Type: Psychic (Recommend Dark Attacker)

Tier 4

 • Lapras
  • Max Boss CP: 21768
  • Max Catch CP: 1487
  • Type: Water / Ice (Recommend Electric Attacker)
 • Blastoise
  • Max Boss CP: 24162
  • Max Catch CP: 1487
  • Type: Water (Recommend Electric Attacker)
 • Venusaur
  • Max Boss CP: 26921
  • Max Catch CP: 1467
  • Type: Grass (Recommend Fire Attacker)
 • Charizard
  • Max Boss CP: 28485
  • Max Catch CP: 1535
  • Type: Fire / Flying (Recommend Water Attacker)
 • Snorlax
  • Max Boss CP: 25419
  • Max Catch CP: 1917
  • Type: Normal (Recommend Fighting Attacker)
 • Rhydon
  • Max Boss CP: 30512
  • Max Catch CP: 1886
  • Type: Ground / Rock (Recommend Water Attacker)
 • Tyranitar
  • Max Boss CP: 34707
  • Max Catch CP: 2097
  • Type: Rock / Dark (Recommend Fighting Attacker)

Më në fund Dark Raid Eggs, të cilat nuk kanë dalë ende, do të përfshijnë Legendary Pokemon, gjë të cilën lojtarët e kanë pritur prej kohësh, që prej lançimit një vit më pare. Këto mund të pëfshijnë përbindësha si Articuno, Raikou, Lugia, Mewtwo dhe shumë të tjerë. Ne nuk kemi detaje solide mbi to gjithsesi.

Përballja

Kur jeni future në një Raid Battle dhe keni përdorur Raid Pass-in tuaj, ju mund t’i bashkoheni 20 lojtarëve të tjerë për të mposhtur Raid Boss. Në betejë ju mund të performoni një nga tre aksionet:

 • Kjo ndodh vetëm duke prekur ekranin e telefonit. Duke bërë këtë ju karikoni sulmin tuaj të dytë, Charged Attack.
 • Kur matësi të jetë I plotë shtypni ekranin dhe mbajeni në mënyrë që të lëshoni një sulm shumë më të fuqishëm kundrejt kundërshtarit.
 • Duke rrëshkitur majtas ose djathtas ju mund të shmangni sulme që ju vijnë.

Është një formulë e thjeshtë, por ka dhe disa opsione të tjera gjithashtu. Ju mund edhe të tërhiqeni dhe të përdorni mjete shëruese si Potions ose Revives nëse ju duhet, dhe të ktheheni për të luftuar. Në fakt edhe nëse jeni mundur, ju mund të vazhdoni duke u rikthyer në betejë derisa të mbarojë duke mos shpenzuar një Raid Pass tjetër.

Gjithashtu kujtohuni të kini vëmendjen në tipin e Boss dhe të siguroheni që Pokemon-i që do të merrni me vete është i duhuri për ndeshjen. Është thjesht një system gur, letër, gërshërë me tipe të ndryshme me tipe të ndryshme më të forta (ose më të dobëta) kundër të tjerëve, kështu që zgjedhja e Poekmon-it tuaj vlen shumë. Kjo sidomos për Raid Boss i cili është shumë më i fuqishëm se sa një Pokemon i zakonshëm.

Një shembull i këtij sistemi: Pokemon-ët e tipit gur janë të forte kundër zjarrit, akullit, fluturimit dhe Pokemon-ëve insekt dhe të dobët ndaj ujit, barit, luftimit, tokës dhe çelikut.

Shpërblime

Mposhtja e Raid Boss të jep shansin për të fituar pajisje speciale dhe mundësinë për të marrë Pokemon-in Raid Boss. Shpërblimet përfshijnë:

 • Golden Razz Berries
 • Fast and Charged TM
 • Rare Candies
 • Premier Balls (to catch the Raid Boss)

Kur të gjithë Premiere Balls janë përdorur, nëse nuk e keni  kapur Raid Boss ai do të largohet nga skena. Shënim: Pokemon-I Raid Boss që do të kapni nuk do të jetë aq I fuqishëm sa ishte gjatë përballjes.

Pas përballjes palestra do të kthehet në gjendjen e saj normale, me gjithë Pokemon-ët mbrojtës kthyer në vendin e tyre.

Nëse I bashkoheni shumë betejave herët a vonë ju do të merrni një Legendary Raid Pass. Këto do të përdoren zakonisht për të luftuar përbindësha legjendarë kur Niantic t’I bëjë të mundur.

Mënyra si funksionojnë palestrat

E rëndësishme është të themi që palestrat kanë pare një ndryshim total në javët e fundit. Palestrat tashmë kanë objekte të ngjashme me Pokestops (që do të thotë që shumë nga vendpushimet e vjetra janë kthyer në palestra) dhe çdo palestër mund të ketë deri në gjashtë Pokemon, ku nuk mund të ketë duplikime. Pokemon-ët kanë Motivation tani, dhe nëse humbin shumë beteja ata mund të lergohen nga palestra dhe të ikin në shtëpi, të mërzitur e të mundur. Ju gjithashtu merrni Gym Badges tani, të cilat të japin shpërblime më të mira duke marrë sa më shumë pjesë me palestrën