Gaming Lajm i Fundit PC PS5 Reviews Xbox Series X|S

Dead Island 2 Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Pritja ishte e gjatë, por në rastin e Dead Island 2 të Deep Silver dhe Dambuster Studios, padyshim ia vlente. Duke u rikthyer në skenë, Dead Island 2 forcon vendin e saj si një nga lojërat më argëtuese beat em’up zombie.

Ju e nisni lojën duke zgjedhur midis gjashtë karaktereve ku secili prej tyre është i ndryshëm nga njëri-tjetri. Lojtarët mund të ndryshojnë stilin e tyre të luftimit me secilin karakter, duke lejuar replayability më të madhe.

Që në fillim, Dead Island 2 i tregon lojtarit saktësisht se çfarë duhet të presë. Nuk është asgjë novatore dhe historia nuk është ndonjë gjë e re, por gjatë gjithë lojës nuk ka momente që ndihen të vonuara ose të zgjatura.

Jo më në një ishull, Dead Island 2 prezanton të njëjtat koncepte dhe histori: grupe të mbijetuarish që kanë nevojë për ndihmë, një protagonist imunitar dhe shumë zombie për t’u përballur. Por ndryshe nga origjinali, ritmi i lojës është i ngadaltë me luftime të plota dhe karaktere plotësues më dinamike. Ndër më të spikaturit dhe ato që marrin më shumë kontekst, janë Patton dhe aktorja e famshme britanike Emma Jaunt, e cila ofron strehim në rezidencën e saj, përkrah shumë të tjerëve.

dead island 2

Kur lojtari viziton për herë të parë rezidencën e Emës, është e vështirë të mos habitesh nga pamja e Hell-A(Los Angelos). Mund të mos jetë ishulli Banoi, por është ende mahnitës, me mjedise të spikatura dhe pjesë të veçanta të vendosura në të gjithë lojën.

Vetë LA ofron mjaft një sfond të larmishëm për t’i mbajtur gjërat vizualisht interesante gjatë udhëtimit nga Kodrat e Bel-Air deri në plazhin e famshëm të Venice Beach. Në përgjithësi, zonat e hartës ndihen shumë më të përmbajtura sesa Dead Island origjinal.

Kjo çon në vendin ku Dead Island 2 shkëlqen me të vërtetë; combat. Vendi ku goditen armiqtë ka vërtet rëndësi, dhe efektet e armëve ndryshojnë nga zombi në zombie. Numri i madh i opsioneve do të thotë që lojtari duhet të mendojë në mënyrë strategjike dhe të përdorë objektet e ndërveprueshme dhe efektet e tyre mjedisore në mënyrë taktike për të rritur avantazhin e tij.

Në thelb, ky element strategjik është ajo që me të vërtetë e dallon Dead Island 2 nga aventurat e tjera të zombive, edhe para se lojtari të fillojë të zhvillojë dhe zgjerojë listën me aftësitë e tij, gjë që shton përfitime shtesë (dhe ndonjëherë dëme). Ky seksion shtesë i aftësive funksionon ndryshe nga një skill tree me efekt të madh, që do të thotë se lojtari detyrohet të mendojë për zgjedhjet e kartave të bëra dhe t’i ndërrojë ato sipas stilit të lojës, zombies dhe përparimit në lojë. Ndërsa historia evoluon, aftësitë hapen dhe lojtari duhet të dallojë të mirat dhe të këqijat e zgjedhjes së një stili të caktuar loje.

dead island 2

Nëse ka ndonjë kritikë për pjesën combat të Dead Island 2, është se disa prej tyre vijnë paksa vonë. Disa aftësive dhe kartave janë të kyçura deri në fund të historisë aq afër saqë në kohën kur ato janë të disponueshme, duken pothuajse të pakuptimta. Kjo mund të ketë qenë për të inkurajuar vazhdimin e qyests anësore dhe misioneve të tjera pasi boss i fundit të jetë mundur, por për ata që nuk janë kompletues, ritmi i këtyre missions është paksa i zbehtë.

Kjo mungesë ekuilibri është veçanërisht e dukshme gjatë përballjeve të fundit kur hapet grupi i aftësive përfundimtare. Ndërsa i shton një dinamikë të re betejës, ajo gjithashtu ka efektin e pafat duke e bërë fundin e lojës jashtëzakonisht anti-klimatike. Pavarësisht shkallëzimit të nivelit të zombies të rregullt, nëse lojtari ka përfunduar disa kërkime anësore dhe ka eksploruar pak Hell-A, ata do ta gjejnë mundësinë për ta bërë mbylljen e lojës epike dhe fantastike. Në fakt, për shkak të rritjes së aftësive, lufta e fundit e shefit përfundon të jetë më anti-klimakti i të gjithë lojës, me pak vëmendje të nevojshme për të rrëzuar boss përfundimtar.

Ndërsa historia dhe narrativa në vetvete është mjaft i pafrymëzuar dhe zhvillimi i personazheve është jashtëzakonisht bazik, sinqerisht, Dead Island 2 thjesht nuk ka nevojë të jetë asgjë më shumë se sa është. Ka mjaft të ofruara gjatë gjithë kohës duke e bërë atë sjellë një gameplay goxha të gjatë që është afërsisht rreth 35 orë.

Në përgjithësi, Dead Island 2 dëshmon se është një version i plotësuar, plotësisht i realizuar i asaj që mund të jetë Dead Island me mekanikën moderne dhe lojën. Shumica do të ishin të lumtur ta gjenin veten të mbërthyer përsëri në Ferr-A, me një vrasës krejt të ri për të mësuar. Për ata që janë adhurues të origjinalit, nuk ka asnjë mënyrë që të mos tërhiqen nga Dead Island 2. Por duhet përmendur historia e cila lë për të dëshiruar dhe mënyra se si tregohen personazhet.