Tag: backwards compatibility

Xbox Series S nuk ka upgrades për lojëra që janë ‘backwards compatible’ si Series X
Xbox Series X dhe Series S do të kenë të dyja backwards compatibility me lojërat e vjetra, por do të ketë disa ndryshime të dallueshme midis mënyrës se si ato performojnë në secilën variacion të konsolës më të re të…
Sony liçenson backwards compatibility të re me PS3, PS2 dhe PS1
Nëpërmjet cloud streaming Nga prezantimi fillestar i PlayStation 5, i cili u përqëndrua në veçoritë teknike të konsolit, Sony u përqëndrua në çështjen e backward compatibility. Situata nuk është plotësisht e qartë, sigurisht, me kompaninë fillimisht duke deklaruar se rreth…
Xbox Series X do të zhvillojë lojëra më të vjetra në 120fps dhe HDR
Me gjeneratën e re të konsolave duke ardhur, Microsoft dhe Sony kanë filluar të lëshojnë informacione rreth planeve të tyre. Microsoft, siç u njoftua përmes Xbox Twitter, duket se po investon shumë në lojërat "e vjetra" të Xbox One, me…
Backwards compatibility e PS5 do t’ju lejojë të luani “lojëra të PS4 me sistem të përditësuar”
PS5 mund të suportojë backwards compatibility për bibliotekën e lojërave PS4 në formën e update-teve të reja pas lëshimit të vetë konsolës, sipas një përditësimi të fshirë tani në faqen e internetit të PlayStation Iceland. Siç vërehet përmes Reddit, faqja…
PS5 do të ketë backwards compatibility me të gjitha lojërat e PS4
Epo thuajse të gjitha. Në lançim PlayStation 5 do të luajë "thuajse të gjitha" nga 100 lojërat më të luajtura në PlayStation 4, përmes suportit të backwards-compatibility. Kjo sipas arkitektit të sistemit, Mark Cerny, i cili bëri dje prezantimin e…
Zbulohet lista e plotë e parametrave të Xbox Series X
Konsolat e reja janë më të shpejta se kurrë Konsola më e shpejtë dhe më e fuqishme e Microsoft, Xbox Series X, u zbulua para disa muajsh. Pritet që ajo të vendosë një limit të ri për sa i përket…
Do të mund të luani absolutisht çdo lojë të Xbox One në Xbox Scarlett
Microsoft ka konfirmuar se Xbox Scarlett do të jetë backwards compatible me Xbox One, Xbox 360 dhe edhe Xbox-in origjinal. Gjithsesi ishte ende e paqartë se deri ku do shkonte kjo backwards compatibility. Tani është zbuluar se çdo lojë e…