Tag: tech

A mjaftojnë 8GB RAM për gaming në 2022???
Ju ndoshta ju kanë thënë se 8 GB RAM nuk mjafton për lojëra? Por, a është e vërtetë kjo? Në këtë postim, ne mbulojmë nëse 8 GB RAM do të funksionojë ose jo për gaming në 2022. Falë mungesës së…
Një grua burgoset pasi vodhi 3,000 iPods nga studentët
Është diçkae keqe të vjedhësh nga qeveria, por të vjedhësh nga fëmijët është shumë më keq. Kjo është pikërisht ajo që bëri një punonjës i distriktit shkollor të New Mexico. Kristy Stock u dënua me 18 muaj burg pasi vodhi…
Kompania e dyshekëve për Gamers lançon një masazhator dore
Në mars 2020, kompania japoneze Bauhutte lançoi ​​një shtrat lojrash, i cili i lejonte përdoruesit të kalonin pa probleme nga gjumi në lojë pa pasur nevojë të ngriheshin. Është një nga ato gjera që dua absolutisht, por gjithashtu nuk mendoj…
Instagram po i lejon të gjithë të vendosin link në story
Instagram është një nga platformat më të njohura të mediave sociale në botë. Për t'u siguruar që ka reduktuar abuzimin në platformë, disa veçori janë të kyçura pas disa kushteve shtesë. Si fillim, një nga veçoritë më të spikatura u…
Inteligjencat artificiale (AI) nuk mund të krijojnë patenta
Inteligjenca artificiale (AI) nuk mund të jetë shpikësi i patentave të reja, ka vendosur Gjykata e Apelit në Mbretërinë e Bashkuar. Patentat i caktojnë pronësinë e një shpikjeje të re krijuesit të saj. Me pak fjalë, debati është nëse një…
Discord po teston zyrtarisht integrimin me YouTube
Discord ka filluar të testojë integrimin zyrtar në YouTube, menjëherë pasi YouTube e detyroi kompaninë të heqë dy bots muzikorë nga shërbimi. Vetëm disa javë më parë, YouTube në pronësi të Google detyroi dy nga bots më të njohur (dhe…
EU kerkon përdorimin e USB-C në të gjitha pajisjet, përfshirë iPhone
Prodhuesit do të detyrohen të krijojnë një zgjidhje universale të karikimit për telefonat dhe pajisjet elektronike,përfshirë edhe iPhone sipas një rregulli të ri të propozuar nga Komisioni Evropian. Qëllimi është të zvogëlojë mbeturinat duke inkurajuar konsumatorët të ripërdorin karikuesit ekzistues…
Zbulohet një model i ri i PS5
Një version revised i Edicionit Dixhital PS5 u zbulua kohët e fundit në Japoni dhe u vu re se ky variant peshon 300 gram më pak. Një njoftim nuk është bërë ende. Sony me sa duket po përgatitet për lëshimin…
Është krijuar një Game Boy që mund të zgjasë për 100 vjet
Në frymën e vërtetë të viteve '80, inxhinieri dhe YouTuber Ian Charnas ka shpikur një Game Boy me energji bërthamore. Thjesht duke menduar për një krijim të tillë, njerëzit mund të ndihen çuditshëm. Gjenerimi i energjisë bërthamore zhvillohet në impiante…
Razer njofton kufjet e reja wireless, Razer Opus X
Razer ka lansuar kufje të reja wireless Opus X me një çmim të volitshëm dhe me karakteristika tërheqëse. Këto kufje vijnë me active noise cancellation (ANC) dhe një me vonesë të ulët për game mode. Çifti vjen me mikrofona të…