Tag: apple

30k përdorues të Apple janë infektuar nga virusi Silver Sparrow dhe askush nuk e di pse
Viruset janë shumë të rralla në Mac, por ai që u zbulua së fundmi nga kërkuesit është edhe më i rrallë. Red Canary, një kërkues i sigurisë së Apple, vuri në dukje informacione për infektimin e 29,139 Macs në mbi…
Epic Games e sjell betejën ligjore me Apple në Komisionin Europian
Zhvilluesi i Fortnite, Epic Games ka bërë një ankesë formale antitrust kundër Apple, te Komisioni Europian. Epic thotë se "kufizimet anti-kompetitive të mirëmenduara të Apple kanë eleminuar plotësisht konkurencën mes aplikacioneve dhe procedurave të pagesës." Kjo ankesë është kundërpërgjigjja ligjore…
Apple thyen rekord duke dërguar 90.1 milionë iPhones në Q4 2020
Pak pasi Apple njoftoi fitimet e çerekut të parë të 2021, informacione të reja tregojnë se sa iPhones janë paketuar për në Q4 të 2020. Shifra është masive. Suksesi i kompanisë mund të lidhet me lançimin e serisë së iPhone…
Apple tregon se si Facebook mund t’ju gjurmojë
Apple së fundmi ka shpërndarë një dokument të ri të quajtur “A Day in the Life of Your Data” i cili tregon sesi kompanitë gjurmojnë të dhënat tuaja nëpër aplikacione ose website të ndryshme. Apple tregon se aplikacionet mobile nga…
Shihni se si krahasohen Galaxy S21 Ultra me iPhone 12 Pro Max
Cili prej tyre ka kamerën më të mirë? Së fundmi, Samsung ka sjellë në treg serinë më të fundit të pajisjeve mobile që në ketë rast është Samsung Galaxy S21, S21 Plus dhe S21 Ultra. Kjo gjë ka bërë që…
Ja se si të mos merrni njoftime mesazhesh në iOS 14
Ju mund të bëni 'mute' mesazhet e iMessage ose SMS në iPhone dhe iPad me disa klikime në iOS 14 ose iPadOS. Ja se si mund ta bëni Është një situatë në të cilën kemi qenë disa herë. Ekziston një…
Beteja e Epic Games kundër Apple vazhdon
Blighty është fushëbeteja e radhës Përleshja ligjore e Epic Games me Apple dhe Google, e cila filloi në Gusht 2020, tani ka arritur në Mbretërinë e Bashkuar. Epic ka paraqitur një kërkesë pranë Tribunalit të Apelit të Konkurrencës kundër të…
iPhone 13 do të jetë pak më i trashë në dizajn
Seritë e iPhone 12 të Apple janë pritur mjaft mirë në tregun e smartphones. Dizajni i ri me përmirësime në material ofron qëndrueshmëri dhe përdorim më të mirë. Gjithsesi, nuk është asnjëherë mjaftueshëm herët për të paraprirë se çfarë do…
Apple pritet të sjellë shumë shërbime të reja
Sipas analistëve, Apple së shpejti mund të përfshijë shërbime si Podcasts+, Stocks+ dhe Mail+. Meqenëse shërbimet e Apple janë po aq të rëndësishme sa hardueri i saj, kompania do të zgjerojë listën me platformat e lartpërmendura. Shërbimet e Apple janë…
Çfarë ndikimi pati 2020 në botën e gaming?
Fundi i vitit 2020 pothuajse ka ardhur dhe është koha për t’i dhënë lamtumirën. Por lind pyetja: Çfarë ndodhi gjatë këtij viti? Çfarë ndikim kishte ky vit në industrinë e gaming dhe çfarë pasojash la në ketë fushë? Microsoft blen…