OBSH kërkon që të qëndroni në shtëpi dhe të luani videolojëra
Nëse ka patur ndonjëherë kohë më të përshtatshme për të luajtur lojërat që keni bërë pirg në listë dhe nuk keni patur kurrë kohë më parë, ajo kohë është tani. Nuk mund të mos e keni vënë re që jemi…
Një studim i ri provon se varësia ndaj videolojërave nuk është sëmundje mendore
Për muaj me rradhë, World Health Organization (WHO) i ka klasifikuar problemet e videolojërave si një sëmundje mendore. Ka nga ata që janë kundra këtij përfundimi dhe që mendojnë se diçka e tillë nuk ekziston. Shembulli vjen nga University of…
Epic Games hidhet në gjyq sepse Fortnite “krijon shumë varësi”
Epic Games, zhvilluesit e Fortnite, janë duke u përballur me një padi sepse e kanë bërë lojën të krijojë shumë varësi, mbi të gjitha në njerëzit e rinj ku ajo shënjestrohet. Padia vjen nga Montreal, Canada dhe brenda saj përfshin…