Kina vendos një orar për të ndaluar varësinë nga lojërat
Minorenët nuk mund të luajnë videolojëra nga ora 22:00-08:00 Qeveria kineze do të vendosë një orar zyrtar për gamers nën moshën 18 vjeç i cili i ndalon ata që të luajnë videolojëra nga ora 22:00-08:00, sipas CNN. Minorenët gjithashtu do…
Politikanët republikanë fajësojnë videolojërat për masakrat në SHBA
Kryetari i Republikanëve në parlament Kevin McCarthy thotë se "videolojërat i bëjnë individët çnjerëzorë" Kevin McCarthy, kryetari i Partisë Republikanë në Parlamentin Amerikan, thotë se videolojërat kanë një pjesë të fajit për sa i përket masakrave në Amerikë, pas vrasjes…
Studimi zbulon se nuk ka asnjë lidhje midis dhunës dhe videolojërave
Universiteti i Oxford e përshkruan studimin si "një ndër më të saktët e kohëve të fundit" Një studim i ri nga Oxford Internet Institute ka arritur në përfundimin se nuk ka asnjë lidhje midis kohës së shpenzuar duke luajtur videolojëra…