Tag: FTC

FTC ngre padi për të përçarë Facebook
US Federal Trade Commission ka ngritur një padi kundër Facebook, duke thënë se gjigandi i mediave sociale ka përdorur një strategji sistematike për të ruajtur monopolin e tij, duke eleminuar konkurencën. FTC përmendi këtu blerjen e Instagram në 2012 dhe…
FTC mund ta kishe gjobitur Facebook më shumë se $5 miliard
Federal Trade Comission mund të kishte vënë një shembull me Facebook, por nuk dinte nëse ishte në gjendje të përballej me të. Facebook, një kompani që vitin e shkuar pati $55 miliardë fitime, do të marrë një gjobë të "rëndë"…