Amazon zbulon detaje në lidhje me shërbimin e ri të cloud gaming, Luna
Gjatë eventit të hardware të Amazon 2020, kompania zbuloi shtytjen e saj më të re në tregun e gaming me Luna, një shërbim cloud gaming që është përfolur se do të vijë që nga viti i kaluar, por është shtyrë…
Valve mendohet të sjellë një shërbim cloud gaming
Nga fundi i vitit që lamë pas, një update në kodin e një faqeje partere të Steam sugjeroi se Valve mund të ishte duke punuar me një shërbim streaming të ngjashëm me Stadia. Diçka e quajtur 'Steam Cloud Gaming' doli…
Tencent dhe Huawei po punojnë për një shërbim cloud-gaming së bashku
Përgjatë vitit të fundit, kemi parë një shpërthim në nurmin e shërbimeve të cloud gaming. Një nga barrierat kyçe për gaming ka qenë nevoja për një PC të fuqishëm ose një konsolë. Shërbime si Google Stadia, Project Xcloud dhe Gforce…
Microsoft dhe Samsung do të bashkëpunojnë për cloud gaming
Sipas tyre, ky është një hap i rëndësishëm për Project xCloud Microsoft duket se do të zgjerojë edhe më shumë planet e tyre për cloud gaming. Gjatë eventit të fundit Unpacked, Samsung zbuloi se po punonte me Microsoft për një…
Nvidia lançon zyrtarisht shërbimin e tyre të streaming GeForce NOW
Ata duket se do të konkurrojnë me Google dhe Microsoft në cloud gaming Google dhe Microsoft nuk janë të vetmet kompani që e shohin cloud gaming si të ardhmen e videolojërave. Nvidia gjithashtu është futur në këtë treg duke sjellë…
EA po kërkon për testues për shërbimin e ri cloud “Project Atlas”
Katër lojëra që suportojnë cross-play dhe cross-save do të përfshihen në test Electronic Arts zbuloi vitin e kaluar Project Atlas si një "vizion për një të ardhme të gaming në cloud". Qëllimi nuk është një shërbim i thjeshtë streaming për…