Tag: artificial intelligence

Inteligjencat artificiale (AI) nuk mund të krijojnë patenta
Inteligjenca artificiale (AI) nuk mund të jetë shpikësi i patentave të reja, ka vendosur Gjykata e Apelit në Mbretërinë e Bashkuar. Patentat i caktojnë pronësinë e një shpikjeje të re krijuesit të saj. Me pak fjalë, debati është nëse një…
Zëri virtual i NVIDIA ngjan si njeri i vërtetë
"Uncanny Valley" shpesh përdoret për të përshkruar inteligjencën artificiale (A.I.) që imiton sjelljen njerëzore. Por zëri i ri i Nvidia A.I. është shumë më realiste se gjithçka që kemi dëgjuar më parë. Duke përdorur një kombinim të A.I. dhe një…
Inteligjenca artificiale tashmë parashikon nëse mund të keni diabet
Një ekip i udhëhequr nga studiuesit nga Universiteti Queen Mary i Londrës ka zhvilluar një mjet të ri të inteligjencës artificiale (AI) që është në gjendje të masë automatikisht sasinë e dhjamit rreth zemrës nga imazhet e skanimit MRI. Duke…
Sony do të sjellë një bot që luan lojëra për ju nëse ju duken të vështira
Lojtarët që nuk u kënaqën me sistemin Final Fantasy XII’s gambit do ta urrejnë pozitivisht këtë: një inteligjencë artificiale që mëson se si të luani lojëra video - dhe pastaj merr përsipër punën për ju, ndërsa vendosni controller-in poshtë dhe…