fbpx
PC PS4 PS5 Reviews

Worms Rumble Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Worms Rumble vjen pikërisht në kohë për të festuar 25 vjetorin e ekskluzivitetit me një hyrje argëtuese dhe kaotike, megjithëse shumë bazike.

Çdo ekskluzivitet që arrin një moment historik 25-vjeçar është një punë e madhe në industrinë e lojërave. Që nga ky vit, ne mund të shtojmë serinë e Worms të Team 17 të lojërave të njohura taktike të veprimit dhe spinoff-et e saj të ndryshme në atë listë me lëshimin e Worms Rumble. Ndërsa është më shumë një përvojë e shpejtë battle royale sesa një lojë tradicionale Worms, ajo ende arrin të përqafojë këto ndryshime me shumë zbavitje dhe veprim kaotik. Për fat të keq, në fund të fundit nuk ka shumëllojshmëri të mjaftueshme në modes të lojës për t’ju mbajtur të fiksuar pas saj për më shumë se disa orë.

Kur flas për Worms, mendimi i parë që më shumë se sa ka të ngjarë të vjen në mendje është një lojë taktike në një hartë të madhe të shkatërrueshme ku ju kontrolloni njësitë tuaja individuale për të qenë krimbi i fundit në këmbë. Worms Rumble është një largim nga ajo formulë e veçantë. Edhe pse nuk është hyrja e parë në seri për sipërmarrje në territor të ri, është loja e parë që është një lojë aksion.

Nuk jeni më duke ndërhyrë për të manovruar strategjikisht krimbat tuaj në pozicione sulmuese ose mbrojtëse. Në vend të kësaj, Rumble ju vendos në një hartë të madhe të mbuluar me armë, ndërsa të gjithë vrapojnë përreth duke u përpjekur t’ju nxjerrin. Pra, nëse jeni duke pritur një përvojë tradicionale të Worms, atëherë mund të zhgënjeheni. Padyshim që do të kishte qenë një shtesë e bukur për të përfshirë një mode që i ngjan atij stili tradicional të lojës. Veçanërisht për një lojë në përvjetorin e 25-të.

Adhuruesit e serisë gjithashtu do të jenë shumë të lumtur të dinë se armët për të cilat seria Worms ka qenë gjithmonë e njohur për të kanë ardhur së bashku për udhëtimin në Rumble. Gjithçka, nga delet që shpërthejnë deri te granata e shenjtë shkatërruese, janë të pranishme dhe në dispozicionin tuaj. Armët janë ato që e bëjnë këtë seri, kështu që është bukur të shohësh ato të kthehen në këtë format të ri. Prania e tyre vetëm shton kaosin e përgjithshëm që sigurisht po vjen në hartën tashmë të mbushur me armë. Të shohësh një armik me një bombë të vendosur strategjikisht nga ju, ndërsa luftoni lart për të bërë arratisjen tuaj është jashtëzakonisht e kënaqshme.

Shtesa më e madhe në këtë lojë është sigurisht Battle Royale. Është e para për serinë dhe funksionon pak a shumë siç e prisnit. 32 lojtarë bien në hartë. Krimbi i fundit ose ekipi i krimbave që qëndrojnë në fund janë kampionët. Performon fiks si një lojë battle royale. Sidoqoftë, ekipi ende arrin të mbart përvojën me humorin e nënshkruar dhe personalitetin për të cilin Worms njihet.

Ashtu si lojërat e tjera battle royale, ju bini vetëm me një armë tuaj melee. Nga atje, ju duhet të bëni loot shpejt ose do të jeni pre e lehtë për kundërshtarin tuaj më të afërt. Por ndryshe nga diçka si Apex Legends ose Fortnite, ka shumë pak kohë për të marrë kushinetat tuaja. Ju mund ta gjeni shpejt veten në një situatë të sikletshme nëse nuk jeni të armatosur në mënyrë adekuate. Dhe harta duke qenë mjaft e vogël dhe e përmbajtur e bën atë edhe më vendimtare.

Çuditërisht, mjediset e shkatërrueshme (një tjetër shtyllë kryesore e serive) gjithashtu bëjnë një kthim. Të qenit në gjendje të hidhni në erë mure ose platforma në avantazhin tuaj nuk ishte vetëm strategjike por jashtëzakonisht e kënaqshme. Sidomos kur jeni në gjendje të rrëzoni tokën nën një armik dhe t’i bëni ata të shkatërrohen. Sidoqoftë, me Rumble, në të vërtetë nuk ka asnjë problem për të rënë, dhe madje fall damage është praktikisht inekzistent.

Heqja dorë nga ai aspekt, i cili mund të konsiderohet si shtylla kryesore, nga Worms Rumble ndihet e çuditshme. Ndryshe nga lojërat e vjetra, kjo bën për një përvojë që është më shumë aksion sesa strategji. Më parë, lëvizjet e kundërshtarëve tuaj ishin po aq kërcënim për sigurinë tuaj sa zgjedhjet tuaja. Kështu që heqja e strategjisë për të pasur kujdes nga rrethina juaj ndihet disi e dëmshme për përvojën. Ekipi mund ta prezantojë përsëri me një update, por është e çuditshme të mos përfshihet ky aspekt i ekskluzivitetit paraprak.

Worms Rumble shkëlqen më shumë kur është më kaotike. Sidoqoftë, ky ekzaltim venitet shpejt për shkak të mungesës së përmbajtjes dhe ideve të reja për peisazhin tashmë shumë të mbushur të battle royale. Loja kap një ndjesi të ngjashme me Worms klasikë edhe nëse është një largim i madh nga origjinali. Akoma, do të ishte mirë të kishte një mode që të ishte në stilin klasik taktik. Mbi të gjitha, kjo është ajo që e bëri lojën kaq të suksesshme në radhë të parë.

Kjo mungesë ndihet si një mundësi masive e humbur, veçanërisht për një publikim që përkujton 25 vjetorin e ekskluzivitetit. Në përgjithësi, paketa është e përzier me gameplay me të vërtetë argëtues dhe frenetik dhe po aq mundësi të humbura që mund të kishin qenë diçka e veçantë për adhuruesit e vjetër.