fbpx
Nintendo PC PS4 PS5 Reviews

Persona 5 Strikers Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Duke shërbyer si vazhdim i historisë origjinale të Persona 5, Phantom Thieves summer vacation në Persona 5 Strikers është një aventurë e denjë vijuese

Ka kaluar një kohë që kur Phantom Thieves janë kthyer, aq më tepër për ata që ende nuk kanë bërë kërcimin në Persona 5 Royal. Për fat të mirë, një aventurë krejtësisht e re për Thieves po vjen në Persona 5 Strikers, një spin-off / vazhdim i origjinales Persona 5. Sapo rebelët e drejtësisë fillojnë të planifikojnë udhëtimin e tyre të madh veror, zbulohet një tjetër Metaverse dhe varet nga hajdutët që edhe një herë të shpëtojnë botën. Mekanikat Musou-style me lidhje elementare dhe gameplay strategjik tradicionale i Persona rikthehet, loja përmes Strikers është një eksperiencë absolute, pavarësisht se është vetëm pak si i pambaruar.

Duke shërbyer si përvoja më e afërt e mundshme për një vazhdim të Persona 5, Persona 5 Strikers është një aventurë që adhuruesit e lojës origjinale me siguri mund ta vlerësojnë. Kontrollimi i Phantom Thieves në këtë sistem të ri beteje është çuditërisht i njohur për Persona 5, megjithëse është thjeshtuar në një mënyrë që nuk prish vrullin e lojës.

Ka disa çudira në skenarët e betejës që mund t’i bëjnë takimet luftarake shumë të furishme, por luftimi i sulmuesve shpesh është i kënaqshëm. Udhëtimi i sulmuesve nëpër Japoni fillon në një territor shumë të njohur, por gjysma e fundit është vendi ku gjërat bëhen më interesante. Nëse fansat e Persona 5 duan vetëm pak më shumë Phantom Thieves, Strikers është një vazhdim i denjë.

Pa dyshim, premisa e Persona 5 Strikers është pak më konceptualisht e çmendur krahasuar me Persona 5, por nuk është aq e pabesueshme. Fokusi i historisë në aktin e parë është tek ribashkimi i Phantom Thieves, në vend se të përqendrohet në vendosjen e konfliktit kryesor. Kalendari i zakonshëm i progresit të Persona i kontekstualizon ngjarjet në Persona 5 Strikers, por nuk ka asnjë kufizim të prekshëm të lojës. Megjithëse si rezultat, rrëfimi i lojës përpiqet të marrë vrull serioz deri në gjysmën e rrugës përmes Strikers.

Ndryshe nga lojërat e tjera të përafërta me Age of Calamity, betejat në Strikers janë më mikrokozmike në krahasim. Luftimi zhvillohet në seksione më të mëdha të hartës, në vend të open-world ndërsa ruan akoma numrin e lartë të armiqve dhe aksionin e furishëm. Strikers krenohen me një kompleksitet unik mekanik që jo shumë lojëra të stilit Musou kanë bërë më parë, por reagimet e lojtarëve mund të jenë mjaft të pakta. Disa herë lojtarët mund të bëhen stun-locked, ose të plaçkiten nga një armik që synon dobësinë e tyre. Pasi lojtarët të mësohen me rrjedhën e luftimeve, kulmet e vështirësive bëhen pak më pak të përhapura, por kjo është një çështje që nuk zgjidhet kurrë plotësisht nga aftësia e lojtarit.

Në fillim të zhvillimit të Persona 5, P-Studio kishte konsideruar një format action-RPG për Persona 5. Ndërsa origjinali Phantom Thiefs ruante kornizën tradicionale të JRPG të Persona, Persona 5 Strikers shfaq ato veçori që mund të kishin qenë në një mënyrë e suksesshme. Ka probleme që mund të jenë përpunuar, me betejat që nuk kanë një shkallë të konsiderueshme të reagimeve të lojtarëve që rrisin në mënyrë të panevojshme vështirësinë e lojës. Historia e Strikers gjithashtu merr pak kohë për të arritur hapin e saj të shpejtë, por ajo shpërblen lojtarët që rrinë për ca kohë. Duke vepruar si një vazhdim i JRPG-së së vlerësuar kritikisht, Persona 5 Strikers është një vazhdim fantastik për Phantom Thieves.