PC PS4 Reviews Xbox One

Nier Replicant Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Nëse Nier: Automata kishte të bënte me zbulimin e njerëzimit tuaj në një botë pa jetë, Nier Replicant ka të bëjë me një botë që lufton dëshpërimisht për të ruajtur ata njerëz që i kanë mbetur dhe shpesh duke dështuar ta bëjë këtë. Ata për të cilët luftoni, dhe ata kundër jush – të gjithë kanë një përgjegjësi për këtë gjendje. Ekziston një trishtim gjithnjë i pranishëm që qëndron mbi botën e dhunshme të Nier, dhe sa më shumë që luftoni, aq më shumë kuptoni se sa tragjike mund të jetë jeta njerëzore. Është joshëse të zhytesh në hidhërim, por pasi të kesh parë përfundimet e Nier Replicant në tërësinë e tyre, do të vlerësosh edhe momentet e saj të ngrohta.

Për mirë ose për keq, Nier Replicant ruan shumë përvojën origjinale nga publikimi i saj në vitin 2010. Historia, personazhet, skenarët dhe struktura mbeten të paprekura, dhe ky remaster përfshin disa lojëra të rëndësishme dhe përmirësime vizuale, përveç një pjese thelbësore të përmbajtjes së historisë së re që zgjeron historinë origjinal. Është një action-RPG me slick combat, që të kujton Automata, por vuan nga filozofitë e vjetruara të dizajnit që i përmbahet. Sidoqoftë, Nier Replicant është këtu për t’ju bërë të ndjeni diçka, dhe e bën këtë në një mënyrë që shumë pak lojëra mund ta bëjnë.

Krijuesi i serive Yoko Taro ka një dëshirë të madhe për të luajtur me pritjet e lojtarëve, duke thënë mjaftueshëm sa për t’ju udhëhequr përpara me zbulime të egra që ju lënë të fundoseni në vendin tuaj. Ishte suita më e fortë e Nier-it, dhe ende është me këtë remaster. Loja fillon në një Tokyo e ditëve moderne që është shkatërruar dhe pushtuar nga krijesat eterike të quajtura Shades. Si protagonisti që jeni, ashtu edhe motra e juaj Yonah jeni pothuajse tamam siç ishin në atë intro misterioze, në dukje të pandryshuar nga kalimi i kohës. Pra, menjëherë nga kërcimi, pyetjet fillojnë të mbushin kokën tuaj, dhe dëshira për përgjigje rritet gjithnjë e më urgjente.

Yonah është sëmurë rëndë dhe motivimi fillestar që ju shtyn përmes Nier Replicant sillet rreth shpëtimit të saj. Por Yonah është vetëm një pjesë e një bote më të komplikuar. Ju takoni personazhe si Kainé, foul-mouthed badass që fiton zemrën tuaj me qëndrimin dhe rritjen e saj jopologetike si një person. Ajo gjithashtu është pjesë e hijes dhe mbart pesha që do të kuptoni me kohë. Emil është djali i shëndetshëm që mbetet plot gëzim, optimizëm dhe dashuri të pakushtëzuar për miqtë e tij pavarësisht dhimbjes dhe traumës që ai mbart. Dhe floating talking book Grimoire Weiss është një mençuri e butë që zotëron magjinë dhe njohuritë e nevojshme për të shpëtuar ditën – ndërsa i jep ekipit pikëllimin në çdo hap. Mënyra se si Weiss vjen përreth nuk është asgjë më pak se e dashur.

Në një botë të thyer dhe të shkretë, Nier Replicant gjen një ndjenjë të jetës, energjisë dhe miqësisë duke shfrytëzuar një dinamikë të fortë midis secilit prej këtyre personazheve dhe jush si protagonist. Nga marrëzirat e batutave e deri tek skenat intensive dhe ngjarjet kryesore historike emocionale, shoqërimi i tyre dhe qëllimet e dallueshme janë në zemër të Nier dhe ajo që ju shtyn të shtyni realitetet e zymta.

Sidoqoftë, akti i lojës nuk është gjithmonë gjëja më emocionuese. Ndërsa combat është riparuar nga zhvilluesi i tij ToyLogic – duke e afruar atë më afër stilit të përpjekjeve të Platinum Games’ në Nier: Automata – struktura e përgjithshme e botës së hapur të Nier Replicant mbetet e paprekur. Është një fillim i ngadaltë që përfshin drejtimin e detyrave. Ndërsa dilni drejt botës, ju shpesh tërhiqeni dhe ktheheni në një pjesë të vogël vendesh ndërsa shmangni Shades dhe përsëritja fillon të vendoset. Ju njihni vendet e ndryshme dhe njerëzit që banojnë në to, më nga afër për shkak të këtyre kërkimeve mbrapa dhe me radhë, dhe ka kuptim në kontekstin e historisë. Por tërheqja e vazhdueshme mund të shkatërrojë entuziazmin tuaj.

Nier Replicant ruan disa dizajne shumë të nivelit bazë që nuk janë saktësisht të përshtatshme për një modern action-RPG. Si rezultat, eksplorimi dhe luftimi përmes disa zonave pa imagjinatën e lojës nuk është aq tronditës. The Junk Heap’s linear corridors, Lost Shrines series of rooms and box-sliding puzzles, dhe the arbitrary challenges of the Barren Temple nuk janë edhe aq mirë, edhe nëse kanë disa luftime emocionuese dhe intensive.

Ju do të hasni disa armiq të mëdhenj, imponues në major boss fights, dhe është një spektakël i mrekullueshëm dhe një përvojë ose karrierë të mrekullueshme në lojë. Ka një pikë kthese në gjysmën e rrugës, ku fillon aksionet janë më të tmerrshmet. Ndërsa jeni akoma duke u zhvendosur në vendet e njohura, luftimi fillon të shkëlqejë në këtë pikë, duke e shtyrë lojën që të përputhet me tronditjen dhe intensitetin e historisë së Nier Replicant.

Aftësia juaj për të dredhuar armiqtë duke përdorur blades të ndryshme, paringing, dhe mekanika dodging në mes combos do t’ju mbajë të zënë. Me Weiss në krah, ju keni një numër magjish për të plotësuar aftësitë tuaja në betejë. Ju jeni pak i kufizuar në sa magji për përdorimin në të njëjtën kohë, por gjetja e atyre pak që janë të dobishme për stilin tuaj dhe ekzekutimi i tyre së bashku me aftësitë tuaja është i mrekullueshme.

Për aq sa e ëmbël mund të jetë lufta, takimet me armiqtë nuk kanë evoluar aq shumë së bashku me të. Ndërsa familjarizoheni me llojet e ndryshme të armikut dhe njihni modelet e thjeshta të shefit, luftimi mund të bëhet një çështje mjaft e thjeshtë.

Kjo lojë teston durimin tuaj, por fitimi është i pamasë. “Mbarim” është paksa një emër i gabuar në lidhje me Nier. Nier Replicant nuk ju bën të luani të gjithë ndeshjen përsëri, por me disa kërkesa, mund t’ju lodhë, veçanërisht deri në kohën kur kaloni në third route. Sidoqoftë, shpërblimi është i paharrueshëm dhe pajisjet me të vërtetë dallohen për t’ju goditur atje ku ju dhemb. Ky ribotim i Nier Replicant gjithashtu përmban një fund të ri. Unë nuk do të hyj në detaje për arsye të dukshme spoiler, por ju do të përjetoni tronditje dhe triumf në këtë epilog. Dhe pas momenteve të saj emocionale, jaw-dropping, kjo gjithashtu e bën disi botën e Nierit të ndihet më e plotë.

Për të gjitha momentet e tij ndikuese, Nier nuk është ai që është pa kolonën zanore të jashtëzakonshme nga kompozitori kryesor Keiichi Okabe dhe ekipi i tij në MONACA. Muzika e Nier Replicant mbart një trishtim të pashpjegueshëm, ndonjëherë me një nuancë triumfi, madje edhe më shumë me aranzhimet e freskëta në këtë version të lojës. Melodia tërheqëse që dëgjoni në variacione të shumta nëpër Northern Plains, Seafront dhe Desert mbart disa nga pesha narrative e lojës. Temat e personazheve për Emil dhe Kainé përsëriten gjatë gjithë kohës dhe ribashkohen në mënyrë të fuqishme – në një farë mënyre, bëhet pjesë e mënyrës sesi i kuptoni kush janë. Dhe kur bëra lidhje të caktuara në lidhje me këngën e Ancients që Devola dhe Popola këndojnë, ndjeva një sentimentalizëm të ri rreth universit Nier. Automata shpesh është (dhe me të drejtë) e nderuar për këngën e saj zanore, dhe është një nga aspektet më të bukura të kësaj loje.

Kainé, Emil dhe Weiss do të fitojnë zemrën tuaj me personalitetet e tyre të sinqerta dhe të dashura, duke e bërë udhëtimin e tyre tragjik me ju dhe momente të jashtëzakonshme historie të goditura rëndë. Pavarësisht nga disa përmirësime të rëndësishme të lojës, gjatësitë që duhet të bëni për të parë historinë gjatë gjithë rrugës do të jenë një provë e vullnetit tuaj. Por, për të gjitha dizenjot e tij të vjetruara të ruajtura nga versioni origjinal, ia vlen të përpiqesh në fund. Kështu, Nier Replicant është thelbësor për këdo që ka dashuri për Automata, dhe është një përvojë e veçantë më vete.