Gaming PC Reviews

Moonbreaker Preview

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Loja e re e tabletop-tactics Moonbreaker është lançuar zyrtarisht në early Access për të gjithë fansat e lojërave turn-based kudo në botë. Loja u njoftua për herë të parë gjatë Gamescom 2022 Opening Night Live, ku u zbulua se loja do të ishte një bashkëpunim midis studiove zhvilluese të Subnautica, Unknown Worlds dhe autorit të Mistborn, Brandon Sanderson.

Moonbreaker përmban një veçori unike të mbledhjes dhe vizatimit të statuja/figurave si pjesë e lojës së bashku me mekanikën luftarake e cila do të ndihet goxha e njohur për fansat e zhanrit.

Me Sanderson në krye, shumë fansa kanë të ngjarë të presin një histori dhe lore të madh në Moonbreaker dhe mund t’iu themi që nuk do të zhgënjeheni. Ndërsa sasi të vogla historish zbulohen përmes gjërave të tilla si përshkrimet e personazheve, pjesa më e madhe vjen nga një regjistrim audio 28-minutësh, i cili gërmon në të shkuarën e robotit Captain Extilior. Më shumë janë vendosur të publikohen në të ardhmen, teorikisht së bashku me çdo sezonet e reja të lojës të cilat do të jetë të shpeshta.

Lojtarët do të kenë tre mode të ndryshme për t’i provuar në Moonbreaker si: VS Player, VS AI ose Cargo Run, që është një seri luftimesh me bosses e lojës të cilat bëhen gjithnjë e më të vështirë teksa progresoni.

moonbreaker

Pavarësisht nga mode, mënyra për të fituar mbetet e njëjtë: vritni kapitenin e armikut. Aktualisht ka tre kapiten në dispozicion, secili me ekuipazhin e vet të veçantë. Ekuipazhi i tyre i njohur ndryshe si  njësi dytësore mund të futen gjatë betejës nga anija e një lojtari me Cinder, e cila funksionon në mënyrë të ngjashme me Mana në lojëra të tjera si Hearthstone, me lojtarët të cilët rrisin numrin gjatë çdo turni.

Cinder përdoret gjithashtu për lëvizje të veçanta të cilat ndryshojnë në varësi të personazhit, i cili mund të bëjë gjëra të tilla si bomba ose të kryejë lëvizje AOE për të goditur armiq të shumtë. Lojtarët mund të thërrasin gjithashtu Ship Assists gjatë betejës për të bërë gjëra të tilla si ndarja ose shërimi i njësive.Ship Assists nuk kushtojnë asnjë Cinder, por që do të kenë një cooldown.

Cinder nuk është i vetmi resurs ose monedhë që lojtarët do të hasin në Moonbreaker – loja përmban disa monedha të tjera në lojë të cilat mund t’i përdorni jashtë betejës. Blanks, Merits dhe Pulsars përdoren të gjitha për gjëra të ndryshme, dhe Pulsars mund të blihen vetëm me para të vërteta duke shtuar një element microtransactions në Moonbreaker.

Blanks të cilat fitohen përmes betejës, mund të përdoren për të blerë Boosters të cilët përmbajnë tre njësi të reja secila. Meritat fitohen kur lojtarët marrin një njësi të kopjuar në një Booster, me figurën e përsëritur që konvertohet në monedhë. Aktualisht, Meritat përdoren vetëm për të rritur rënien e figurinave më të mira në një shkallë nga ajo normalja në legjendare, e cila në këtë kohë ofron vetëm përfitime kozmetike. Kurse Pulsars mund të merren nëpërmjet microtransactions.

moonbreaker

Personalizimi i figurinave është një pjesë e madhe e Moonbreaker, me lojën që përmban një sistem të fuqishëm pikturimi. Kur pikturojnë një figurinë, lojtarët do të kenë akses në disa mjete në dispozicion të tyre: bojë, larje, furçë tharje, furçë ajri, kapëse dhe etiketa të cilat mund të përdoren të gjitha figurinat që keni në pronësi.

Një nga veçoritë më të dobishme që lojtarët mund të përdorin kur personalizojnë një figurinë është auto mask, e cila automatikisht kufizon një ngjyrë në një pjesë të caktuar të figurës – për shembull, nëse një lojtar është duke ngjyrosur flokët e një figurinë, ata mund të ngjyrosin pa frikën se mos ngjyrosin pjesë të tjera të figurinës.

Moonbreaker përdor një sistem battle pass të bazuar në sezone që përfshijnë shpërblime për lojtarët ndërsa ata fitojnë XP. Shpërblimet janë kryesisht kozmetike, me gjëra të tilla si fotot dhe imazhet e profilit që përbëjnë pjesën më të madhe të shpërblimeve të lojtarëve, megjithëse lojtarët herë pas here mund të zhbllokojnë edhe bundles me Blanks. Sezoni aktual do të zgjasë deri në fund të janarit, kur një sezon i ri do të sjellë personazhe, shpërblime dhe histori të reja.

Moonbreaker është e sigurt që do të tërheqë fansat e lojërave unike turn based, veçanërisht ata që zakonisht preferojnë gjithashtu edhe zhanrin tabletop. Ndërsa microtransactions e lojës kanë të ngjarë të dëmtojnë disa lojtarë, zhvilluesit kanë theksuar se është e mundur të zhbllokoni ose fitoni të gjitha gjërat pa hedhur para në lojë. Edhe pse nuk ka një datë të lançimit për një version të finalizuar të Moonbreaker në horizont, ka akoma goxha gjëra në early access për të provuar dhe argëtuar.

Moonbreaker Trailer