fbpx
Nintendo PC PS4 PS5 Reviews Stadia Xbox One Xbox Series X|S

Little Nightmares ll Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Little Nightmares ll ka një intensitet, sa është aq argëtues për tu parë sa është për tu luajtur. Formula e kësaj loje nuk është sekrete por mbetet një lojë e sukseshme. Momentet më të rëndësishme në një lojë horror janë midis britmave dhe qetësisë mbizoteruese, ku monstrat nuk po ju ndjekin akoma por ju e dini që ato do te jenë pas jush nga momenti në moment. Janë këto momentet te cilat e bëjnë Little nightmares ll interesante gjithashtu dhe të frikshme. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër. Ju duhet të përballeni me frikën tuaj. Dhe kur ta bëni, ndjekja është aktive.

Little Nightmares 2 është një lojë mister horror i zhvilluar nga Tarsier Studios. Lojtarët kontrollojnë Mono, një fëmijë i vogël, duke eksploruar një botë me madhësi të rregullt, plot monstra dhe sekrete të errëta. Pjesa më e madhe e lojës është vendosur brenda një qyteti të errët dhe gjarpërues, ku duket se gjithmonë bie shi dhe gjithmonë është natë.

Popullsia e qytetit kontrollohet nga një transmetim misterioz televiziv që i bën të gjithë pothuajse tërësisht pasivë, por janë monstrat groteske që banojnë gjithashtu në qytet që ofrojnë kërcënimin më të madh ndaj Monos ndërsa ai përpiqet të shpëtojë. Ndërtesat e përhumbura brenda qytetit përbëjnë shumicën e niveleve të Little Nightmares ll.

Një nga nivelet është një shkollë e mbushur me studentë vdekjeprurëse të marionetës që do t’ju ndjekin dhe një mësues i çmendur me një qafë të zgjatur. Një pjesë tjetër e lojës është vendosur në një spital të braktisur, ku pacientët me manekinë janë shpërndarë në të gjithë ndërtesën me barrelë, në karrige me rrota, ose nganjëherë thjesht hidhen pa probleme në korridoret.

Mjediset e lojës gjallërohen me anë të animacioneve të shkëlqyera  dhe të mrekullueshme te Little Nightmares ll ato bëhen shumë më të frikshme. Armiqtë vijnë drejt jush me lëvizje të pabarabarta dhe me shpejtësi të ndryshueshme çka i bën të duken çnjerëzor dhe secili prej monstrave të lojës ka një animacion unik kjo bën që ata të duken edhe me të mëdhenj edhe më të tmerrshëm.

Veçoria e dytë në atmosferën e lojës janë efektet e jashtëzakonshme të zërit. Çdo moment në Little Nightmares ll është i mbushur me kërcitje te tubave të vjetër ose zhurma të lodrave të vjetra të fëmijëve të cilat përplasen ose bien nga raftet.

Mënyra kryesore që të bashkëveproni me të gjitha mjediset ogurzeza të Little Nightmares ll është përmes llojeve të ndryshme të enigmave, të cilat i zgjidhni për të përparuar nga një seksion në tjetrin. Shumica e këtyre janë mjaft të thjeshta, por ato bëhen pak më sfiduese ndërsa loja vazhdon. Ekzistojnë pesë nivele, secili me një tematikë vizuale të ndryshme. Katër nga pesë, duke përfshirë një shkollë të dominuar nga një mësues me qafë të gjatë dhe një spital të mbingarkuar me manekinë protetikë që lëvizin në errësirë, janë mjaft tërheqëse.

Little Nightmares 2 ka një armë të fshehtë për të vendosur tonin dhe për t’ju mbajtur të friksuar. Në vend të vetmisë totale të lojës së parë, Tarsier Studios ka shtuar një shok në vazhdim të quajtur Six i cili është protagonist i lojës origjinale. Gjatë shumicës së niveleve të lojës Six endet rrotull me ju, duke ndihmuar në seksionet e platformave të arrini parvazet e largëta, duke ju çuar në drejtimin e duhur nëse dukeni të mbërthyer, ose thjesht duke mbajtur dorën ndërsa vraponi nëpër ndërtesa të errëta dhe drithëruese. Po, Tarsier Studios  vendosi nje komandë ‘mbajtës dore’ dhe mendojmë që kjo veçori e bën lojën të adhurueshme brenda mjedisit të frikshëm.

Në disa nga momentet më stresuese, të frikshme dhe kulmore të lojës, Six ndahet nga Mono, duke ju lënë më të vetëm sesa mund të ishit ndjerë ndonjëherë.

Në një nivel, i rrëmbehet nga forcat mizore duke ju lënë më vetëm nga sa mund të jeni ndjerë ndonjëherë. Mund të shqetësoheni duke menduar që nuk jeni në gjendje të shpëtoni shoqëruesin tuaj dhe se do duhet të vazhdoni në botën e Little Nightmares ll krejt të vetëm. Kjo do ju prezantojë me një nivel tjeter frike ndryshe nga ajo që do pëjetonit nëse thjesht do shikonit karakterin tuaj të vdiste.

Ndonjëherë, Little Nightmares 2 braktis stilin e tij inteligjent të horror-mister në favor të niveleve që janë më të orientuara drejt aksionit. Shumica e këtyre skenave përfshijnë monstrat e lojës që zbulojnë Monon dhe e ndjekin atë, ose një grimë evogël luftimesh midis armiqve që kanë madhësinë e Monos. Këto skena aksioni, janë të buta dhe ndëshkuese.

Kur Little Nightmares 2 i përmbahet gjërave që e bëjnë të veçantë sic është formati i saj karakteristik mbushur me mister dhe mbizotërimi i të frikshmes, është një lojë që ndihet krejtësisht unike në frikën e saj. Pothuajse gjithçka, nga perspektiva e Mono si një personazh i vogël, pothuajse i pafuqishëm në një botë gjigande, te dizajnet groteske të përbindëshave, tek qyteti misterioz që është marrë nga televizionet e tij dhe kombinon për të krijuar një botë krejtësisht ndryshe të cilën nuk do donit për të ndaluar eksplorimin, edhe pasi loja mbaron.