Lego Bricktales
Gaming Lajm i Fundit Nintendo PC PS4 PS5 Reviews Xbox One Xbox Series X|S

Lego Bricktales Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Lojërat Lego zakonisht nuk përqendrohen rreth emrit të tyre dhe t’iu japin mundësinë që të ndërtoni gjëra, ashtu siç LEGO është krijuar për t’u përdorur. Deri më tani kemi patur shumë lojëra më formën e crossovers me Lord of the Rings dhe superheronjtë e Marvel të mbushura plot me aksion. Lojërat Lego nuk e japin shpesh ndjenjën e të luajturit me Lego të vërteta, por Lego Bricktales në fakt e bën këtë gjë me një saktësi të jashtëzakonshme.

Bricktales ka të bëjë me ndërtimin, duke ju transportuar në pesë botë të ndryshme të bazuar në Lego dhe duke ju paraqitur një seri enigmash ndërtimi të bazuara në fizikë. Sistemi fizik që qëndron në themel të gjithë kësaj gjëje është mbresëlënës, pasi Lego në fakt performojnë ashtu siç do të priste çdo lojtar me përvojë i Lego.

Sa herë që përfundoni një projekt që kërkon mbajtjen e peshës, do t’ju duhet ta provoni atë me një objekt që bie ose një robot të vogël që kalon në konstruksionin tuaj për t’u siguruar që qëndron. Nëse nuk e keni përforcuar me kolona mbështetëse, pjesët thjesht do të copëtohen. Edhe elementët si një shkallë që ka një hapësirë më shumë mund të krijojnë vrull të mjaftueshëm rënieje për të thyer strukturën.

Lego Bricktales

Në këtë mënyrë, Lego Bricktales funksionon si një lojë STEM, duke mësuar disa parime bazë inxhinierike në një mënyrë argëtuese dhe tërheqëse, ashtu si lojërat aktuale fizike të Lego. Vendosja e tij në një hapësirë ​​virtuale si kjo do të thotë që ju duhet të testoni rezultatet e punës suaj të palodhur në një mënyrë që ndihet më personale.

Ju mund ta ndjeni aspektin fizik të sistemit të ndërthurur të Lego në një mënyrë që asnjë prej lojërave të tjera nuk e kanë kapur plotësisht. Është shumë e kënaqshme të ecësh në një grup shkallësh që ke projektuar vetë, duke njohur modelet e tua dhe madje edhe gabimet e tua. Dhe pasi të keni përfunduar sfidën e ndërtimit, ju zhbllokoni mode të tjera falas që ju lejon të përdorni elementë shtesë dekorativë për t’i bërë strukturat të duken të shkëlqyera. Ndërsa përparoni nëpër një biome, do të rrethoheni nga veprat tuaja të artit të ndërtuar me Lego, duke i përdorur ato për të përshkuar mjediset.

Këto enigma mund të jenë të ndërlikuara. Vështirësia rritet bukur, duke ju kërkuar të bëni ndërtime gjithnjë e më komplekse me grupe mjetesh më të kufizuara. Sfidat më të frikshme besojmë se janë rreth lavjerrësve, pasi ato në fakt do të merrnin parasysh ekuilibrin. Ato shpesh përfundonin në provë dhe gabime, por ato ishin gjithashtu disa nga më shpërblyesit pasi i përfundonit me sukses.

Ju do të keni edhe biome klasike që mund t’i gjeni në një kosh me Lego, me tematika si xhungla ose shkretëtira. Çdo biome ka fshatarët e vet për t’u kujdesur, me disa enigma të thjeshta mjedisore dhe naviguese për të përfunduar sfidat e ndërtimit. Qëllimi juaj përfundimtar është t’i bëni njerëzit të lumtur, duke mbledhur kështu një Lego të veçantë dhe ta ktheni në shtëpi, ku ndihmon në fuqizimin e parkut tuaj argëtues.

Lego Bricktales

Parku argëtues shërben si shpërblimi juaj për plotësimin e çdo biome, duke ju lejuar të krijoni pjesë të udhëtimeve të ndryshme. Këto janë shpesh më të lehta se sfidat më të ndërlikuara të ndërtimit, pasi ato kryesisht thjesht ju kërkojnë të dekoroni elementët.

Mjetet e ndërtimit mund të duken të vështira, veçanërisht në fillim kur mësoni se si të kompensoni ndërlikimet e tyre. Pjesët shpesh do të kapin në vende që nuk keni dashur t’i vendosni ato, dhe madje edhe kur përpiqeni të rregulloni lehtë një pjesë në vend, ajo ndonjëherë shfaqet në të gjithë zonën e ndërtimit. Dhe megjithëse ka një larmi të mirë në sfidat e ndërtimit, nga helikopterët dhe dronët tek rikrijimi i një statuje, disa bëhen përsëritëse. Ka vetëm kaq shumë raste që mund t’ju kërkohet të ndërtoni një urë ose një grup shkallësh.

Mjetet virtuale gjithashtu hasin në disa kufizime të veta, pasi edhe një mjet ndërtimi virtual i krijuar shumë mirë nuk mund të përsërisë plotësisht shkathtësinë dhe shkathtësinë e përdorimit të duarve tuaja.

Lego Bricktales

Të qenit një përafrim më pak se i përsosur i ndërtimit me Lego do të thotë se është pothuajse i përsosur dhe goxha mbresëlënës. Ndërsa disa nga sfidat e ndërtimit ndihen të përsëritura dhe kontrollet mund të jenë të ngadalta, ky është një koncept i shkëlqyer i ekzekutuar mirë dhe i bën homazh me respekt lojës fizike klasike të Lego. Lego Bricktales vendos një shabllon të ri për atë se çfarë mund të jetë një lojë Lego dhe do të doja të shihja zhvilluesin Clockstone të ndërtonte mbi të edhe më shumë lojëra të ngjashme ose më shumë.

Lego Bricktales Trailer