PS5 Reviews

Godfall Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Që prej daljes në treg, GodFall ka qenë një ndër lojërat më të shumëpritura për PlayStation 5.

Godfall të lë një përshtypje të mirë në pamje të parë. Edhe nëse jeni duke luajtur në një PC mesatarisht të fuqishëm, është e qartë nga momentet e hapjes që zhvilluesi Counterplay Games është përpjekur të tregojë përparime vizuale, në pajisjet e reja të tilla si PlayStation 5. Godfall dëshiron që ju të dini se next-gen është këtu. Përtej spektaklit vizual, sidoqoftë, qëndron një lojë që është menjëherë e njohur dhe e varur shumë nga një bashkim i lojërave me focus në loot, siç kemi parë shumë lojëra të tilla nga tetë vitet e fundit apo më shumë.

Përzierja e Godfall me systemin e loot progression dhe në luftimet third-person duket si një lloj zhanri i ri i quajtur looter-slasher. Emri qëndron për aq kohë sa ju beni loot dhe copëtoni gjërat që iu dalin përpara, por nuk ka asgjë në lidhje me Godfall që ndihet thelbësisht e re. Diablo, Monster Hunter dhe Warframe përbëjnë një pjesë të tyren në këtë lojë dhe mund të  themi që është një mix midis këtyre të trejave. Nuk ka asgjë të gabuar të bashkosh tre lojëra bashkë dhe të dali një e vetme, veçanërisht pasi ajo përzihet në disa nga idetë e veta gjithashtu. Problemet me të cilat ballafaqohet Godfall ndodhin jashtë luftimeve, ku struktura dhe gameplay loop janë jo frymëzues.

E gjithë loja zhvillohet në katër realms të dallueshme: Earth, Air, Fire dhe Water. Me të hyrë në çdo realm, ju bëhet një tour i shkurtër i zonës përpara se të nisni për të gjetur një lloj dere që është mbyllur nga një numër specifik i MacGuffins. Nga këtu, duhet të ktheheni në vendet e vizituara më parë dhe të mposhtni një numër boss-ash, disa prej të cilave janë unik, por shumica e të cilëve janë përsëritje të luftimeve që keni pasur tashmë.

Pasi të keni vrarë secilin prej këtyre armiqve dhe të keni marrë sasinë e nevojshme të MacGuffins, ju mund të hapni derën dhe të luftoni me Boss-in e asaj fushe. Atëherë thjesht ngjiteni në një ashensor dhe përsëritni të gjithë procesin përsëri në realm-in tjetër.

Fundi i lojës së Godfall sillet rreth luftimeve akoma më shumë kundër të njëjtëve bosses  që tashmë jeni përplasur më përpara. Por ka një ndryshim fare të vogël përsa i përket mënyrës së të bërit loot. Pasi të keni perfunduar lojën dhe doni që ajo të bëhet më interesante, e vetmja gjë që duhet të bëni është që të rrisni vështirësinë e lojës për të marë një loot më të mirë dhe për të rritur fuqinë e karakterit. E di që ngjan pak monotone dhe të themi të drejtën është pak sepse do luftoni vazhdimisht të njëjtin boss.

Por përsëri është akoma më sfiduese dhe të bën që të rrisësh karakterin dhe ta bësh atë sa më të fortë. Megjithatë kjo strategji nuk është dhe aq joshëse për të vazhduar lojën për një kohë të gjatë.

Një pjesë që të lodh është për shkak të nivelit rutinë dhe dizajnit të kërkimit që thjesht ju përzien nga një betejë në tjetrën. Ju nuk keni asnjë ndërveprim me botën përreth jush dhe nuk ka asnjë nuancë për të treguar një ndjenjë të historisë në çdo vend.

Armiqtë thjesht flasin për të pritur të vdesin, i gjithë qëllimi i tyre është që të presin fundin e tyre nga duart e tua, dhe mjediset, për aq mirë sa duken, fillon dhe bëhen pakëz të bezdisshme dhe të zbrazëta. Historia e pakufizuar gjithashtu ofron pak kontekst, duke ofruar mjaftueshëm një arsye për të gjithë gjakderdhjen.

Qëllimi përfundimtar është të vrasësh vëllain tënd para se ai të bëhet një zot dhe të sjellë apokalipsin. Në një moment duket sikur rrëfimi mund të shtojë një thellësi duke menduar mbi potencialin për pushtet për të korruptuar ata që nuk kanë nevojë për të, por kjo bie menjëherë poshtë.

Godfall është një lojë e ndërtuar mbi monotoni që do të prishej plotësisht nëse dyluftimet nuk do të ishin aty për ta mbështetur atë. Dyluftimi përbëhet nga sulme heavy dhe light, një lëvizje e shpejtë dhe një mburojë që mund të bllokojë dhe të heqë sulmet e kundërshtarve. Ka një shumëllojshmëri të gjërave që mund të gjeni në një loot common, uncommon, rare dhe legendary, ndërsa arsenali juaj i armëve përmban gjithçka, nga nje shpatë e madhe e quajtur “giant greatsword” deri tek dy shpata te quajtur “nimble dual blades”.

Secili lloj i armës ka aftësi te ndryshme, shpejtësia dhe ritmi i lëvizjes së saj, por të gjithë ndajnë të njëjtën kombinim me katër butona dhe një varg abilities që mund të bëhen unlock përmes një peme modeste aftësish. Cilado lloj arme që zgjidhni do të zbresë në preferencën personale, veçanërisht pasi luftimet e Godfall janë të kënaqshme pa marrë parasysh se cilën zgjidhni.

Ajo që do ju acarojë më shumë është për shkak të faktit se nuk mund të ndërpresësh animacione sulmuese nëse ke nevojë të bllokosh ose shmangesh. E vetmia gjë që ju duhet të bëni është të njihni më së miri kundershtarin tuaj, të memorizoni mirë levizjet e tyre dhe gjithashtu të llogarisni kohën kur ai do tju sulmojë. Të qenit i durueshëm funksionon kundër boss-fights dhe në ndeshjet një me një, por ju e kaloni shumicën dërrmuese të lojës duke luftuar turma ku shpejtësia është thelbësore. Ju duhet të vrisni me shpejtësi armiq që mund tju qëllojnë nga distanca ose duhet të bëni heal përpara se të merreni me dikë tjetër, dhe kjo është ajo që e bën lojën akoma më të vështirë për tu mbrojtur nga goditjet qe vijne nga çdo anë e mundshme.

Ka edhe një mekanik Rampage që ju shpërblen me një rritje të damage me 20%. Rënia në betejë thjesht ju rikthen atje ku keni vdekur, me të gjithë armiqtë aty ku i keni lënë, pavarësisht nëse kjo do të thotë se ata kanë vdekur. Pasi të keni vdekur ju do te ktheheni në loje me të gjithë healing items, kështu që ka pak arsye për të shmangur lejimin e shiritit tuaj të health-it të arrijë zero nëse nuk doni të mbani ndonjë nga energjitë që keni grumbulluar. Kjo ndryshon gjatë luftimeve me boss-at e lojës.

Për fat të mirë, ekziston një thellësi kuptimplotë përtej bazave të njohura të luftimit. Çdo lloj arme ka dy variante unike të sulmeve speciale të quajtura southern technique dhe northern technique. Ju mund t’i ekzekutoni këto duke shpenzuar energji që akumulohet gradualisht gjatë betejës. Kryerja e një teknike northen me longsword, për shembull, do t’ju nisë në një stuhi të shpejtë goditjesh që shkatërrojnë armiqtë rreth jush, ndërsa teknika southern e polearm’s ju dërgon në një perplasje të fuqishme që funksionon në mënyrë të ngjashme me një sulm AOE.

Përveçse shfaqni një fuqi të jashtëzakonshme, këto teknika janë gjithashtu një pjesë jetike e mekanikës së Soulshatter në Godfall. Duke përdorur sulme të lehta dhe northern technique, ju mund të grumbulloni Soulshatter të një armiku përpara se të kaloni në sulme të rënda dhe southern technique për të grumbulluar gjithë atë energji të paqëndrueshme dhe për ta pastruar shpirtin e armikut.

Ekzistojnë një numër aftësish të tjera që mund të bëni unlock gjatë gjithë lojës, të tilla si një aftësi e quajtur “Weak Point” që ju lejon të godisni pikat e dobëta të theksuara të armikut për të shkaktuar dëme shtesë. Ekzistojnë gjithashtu “Polarity Attacks” që ju inkurajojnë të ndërroni të dy armët tuaja të pajisura në mes të betejës.

Janë këto aftësi fizike që bien në sy gjatë kaosit të luftimeve të Godfall. Disa prej loot-it kanë efekte të veçanta si gjakderdhje, zjarr dhe dëme elektrike mbi sulmet tuaja bazike, por asgjë nga këto nuk vërehet veçanërisht. Ju e dini kur keni vrarë një armik duke përdorur dëmtimin e Soulshatter sepse ato shpërthejnë në një re të ndritshme pluhuri ku gjithashtu lëshon një tingull të veçantë ku ju mund të dalloni se çfarë aftësie keni përdorur.

Valorplates janë po aq zhgënjyese. Këto grupe armaturash vijnë me statistika pak më të ndryshme dhe aftësi të ndryshme Archon, të cilat janë pak a shumë ultimates, por statistikat dhe passive buffs që ata kanë, zor se mund te dallohen, dhe ka vetëm tre aftësi Archon të ndara midis 12 Valorplates të saj.

Ato janë të ndryshme nga një këndvështrim vizual, duke ofruar stile të ndryshme në estetikën e kalorësve kozmikë të Godfall, dhe kjo ju lejon të dukeni ndryshe nga njëri-tjetri kur luani.

Godfall gjithashtu mund të luhet dhe më miqtë tuaj, ku ju mund të bëni loot dhe të luftoni me boss-a të ndryshëm në mënyrë që të arrini të merrni items-a më të mirë. Por siç e përmendëm dhe më sipër loja me kalimin e kohës fillon dhe bëhet disi monotone dhe e mërzitshme, por kur e luan me miq ndoshta mund tju tërheq pak dhe mund ta luani atë sa për të shtyrë kohën.