Gaming Nintendo PC PS4 PS5 Reviews Xbox One Xbox Series X|S

Dragon Ball: The Breakers Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Analiza jonë mbi Dragon Ball: The Breakers

Lojërat asimetrike multiplayer janë disa në ditët e sotme, por pak kanë arritur të prekin lartësinë Dead by Daylight të Behavior Interactive. Formula e Dead by Daylight për vendosjen e antagonistëve origjinalë kundër të mbijetuarve të pafuqishëm është mjaft e suksesshme, dhe kështu nuk është çudi që të tjerët e kanë vënë re. Zhvillues të tjerë kanë provuar për të bërë një lojë të stilit Dead by Daylight me shkallë të ndryshme suksesi, ku më e fundit është Dragon Ball: The Breakers nga Dimps dhe Bandai Namco Entertainment.

Kombinimi i Dragon Ball dhe Dead by Daylight mund të duket si një ide qesharake për shumë njerëz, por funksionon më mirë sesa pritej. Dragon Ball: The Breakers është një lojë 1v7, me shtatë të mbijetuar që përballen me një antagonist të vetëm, ose “raider”, siç quhen në lojë. Lista e antagonistëve të Dragon Ball: The Breakers’s përfshin Frieza, Cell, Majin Buu dhe të tjerë. Raider në Dragon Ball: The Breakers kanë për detyrë të vrasin të gjithë të mbijetuarit, ndërsa të mbijetuarit duhet të punojnë së bashku për të aktivizuar një “super makineri kohe” dhe për të shpëtuar.

Të mbijetuarit në Dragon Ball: The Breakers duhet të mbledhin çelësat dhe të aktivizojnë makinën e kohës duke mbajtur një buton në zona të veçanta të hartës. Kjo nuk është ndryshe nga aktivizimi i gjeneratorëve në Dead by Daylight, dhe veprimi që rezulton duket shumë i ngjashëm me lojën horror të Behaviour. Megjithatë, të mbijetuarit në Dragon Ball: The Breakers janë pak më të aftë për të mbrojtur veten sesa të mbijetuarit e DBD.

Të mbijetuarit e Dragon Ball: The Breakers janë të pajisur me një armë që, megjithëse nuk është aq e dobishme për të luftuar armiqtë me superfuqi si Cell dhe Majin Buu, mund të përdoret për të shkatërruar objekte për të gjetur sende. Ata kanë aftësi të ndryshme që mund t’i përdorin për t’iu shmangur kapjes, dhe gjithashtu mund të marrin fuqinë e heronjve të ndryshëm të Dragon Ball për t’i dhënë vetes një “boost” në luftime. Të mbijetuarit mund të shndërrohen në këto personazhe vetëm për një periudhë të shkurtër kohe, kështu që ata duhet t’i koordinojnë këto aftësi me lojtarët e tjerë për të përfituar sa më shumë prej tyre dhe për të penguar antagonistin.

Nëse të mbijetuarit arrijnë të aktivizojnë makinën e kohës, antagonisti ende mund ta shkatërrojë atë. Këtu të mbijetuarit duhet të punojnë së bashku, pasi mbrojtja e tij bëhet prioriteti kryesor. Nëse ata dështojnë, gjë që duket se ndodh pothuajse në çdo ndeshje që nuk luhet në një festë me miqtë, atëherë ata duhet të shpëtojnë nga harta duke përdorur ‘escape pods’ të veçanta. Kundërshtari ende fiton ndeshjen, por disa të mbijetuar mund të largohen nëse janë mjaftueshëm të shpejtë.

Koncepti bazë i Dragon Ball: The Breakers është argëtues. Të luash si të mbijetuarit është mirë, por të luash si antagonist është vendi ku loja me të vërtetë shkëlqen. Loja nuk i bën nerf keqbërësit në asnjë mënyrë reale dhe madje u jep atyre mundësinë për të shkatërruar pjesë të tëra të hartës. Vrasja e të mbijetuarve një nga një si një antagonist jashtëzakonisht i fuqishëm i Dragon Ball Z është një kohë vërtet e mrekullueshme, por ka disa të meta serioze që e pengojnë lojën të arrijë potencialin e saj të plotë dhe ka të ngjarë ta pengojë atë të arrijë të njëjtat lartësi si lojërat e tjera në këtë zhanër.

Problemi më i madh në Dragon Ball: The Breakers deri tani është matchmaking, e cila është jashtëzakonisht jo-konsistente. Ndonjëherë lojtarët do të jenë në gjendje të hyjnë në lojëra brenda disa minutave, por ka pasur raste kur ne kemi qenë në queue për gjysmë ore ose më shumë. Është gjithashtu shumë e rrallë të luash si sulmues, gjë që është më argëtuese, dhe ata që luajnë solo do të lodhen nga detyrimi për të luajtur si të mbijetuar me njerëz të rastësishëm që ose nuk dinë të luajnë ose nuk janë aq të mirë në komunikim.

Kur lojtarët janë në të vërtetë në një ndeshje, Dragon Ball: The Breakers është kryesisht mirë, me disa dobësi të mëdha. Si fillim, loja është e kufizuar në tre harta, gjë që nuk ofron shumë në larmishmëri, dhe së dyti, navigimi në këto harta ndonjëherë mund të jetë një dhimbje koke. Problemi kryesor është kamera, e cila i lejon lojtarët të vrapojnë nga njëra anë e ekranit në tjetrën përpara se të rregullohet vetë. Mund të jetë mjaft çorientuese, veçanërisht gjatë momenteve më intensive të lojës.

Një tjetër anë negative e Dragon Ball: The Breakers është lufta në lojë. Ndërsa është interesante të kesh më në fund një lojë të re Dragon Ball që nuk është një tjetër në linjën e gjatë të lojërave luftarake DBZ, do të ishte mirë të kishim mekanikë më të mirë luftarake. Ajo që është këtu është mjaft e ngathët, duke e bërë të vështirë të dallosh se cilat sulme po të vijnë.

Lojtarët do të mësohen me problemet e Dragon Ball: The Breakers, por më pas duhet të merret parasysh skema e monetizimit brenda në lojë. Dragon Ball: The Breakers është si një lojë FIFA në këtë sens, pasi kombinon mikrotransaksionet, një Battle Pass dhe mekanikën gacha të gjitha në një. Kjo do të ishte më e lehtë për t’u injoruar nëse do të ishte një lojë falas, por për disa arsye, Dragon Ball: The Breakers kushton 20 dollarë. Kjo duket si një pengesë mjaft e pakuptimtë për lojën kur dikush do të mendonte se qëllimi do të ishte të futeshin sa më shumë njerëz në lojë që të përpiqen të shesin mikrotransaksione.

Shumë lojtarë nuk do i pëlqejë ky lloj sistemi i fitimit të parave nga Dragon Ball: The Breakers, por lajmi i mirë është se ka ende shumë që mund të marrin në lojë pa paguar asnjë monedhë. Shumica e përmbajtjes që fitojnë lojtarët vijnë në formën e artikujve kozmetikë që ata mund t’i përdorin për të personalizuar karakterin e tyre. Lojtarët kanë gjithashtu mundësinë të luajnë si personazhet klasikë të Dragon Ball-it, Oolong dhe Bulma.

Ka shumë më shumë përmbajtje në vazhdim për Dragon Ball: The Breakers. Në fakt, tashmë janë hedhur shenja se Great Ape Vegeta mund të vijë në sezonin e dytë të lojës. Dragon Ball: The Breakers është lloji i lojës që ka nevojë për shumë përmirësime në fillim, por mund të përmirësohet shumë me updates. Një kalim në një model fitimi parash plotësisht falas do të sillte më shumë për lojën dhe duket se mund të shkojë në atë drejtim, kështu që fansat e Dragon Ball mund të dëshirojnë të presin dhe të shohin se çfarë ndodh.