PS5 Reviews

Destruction AllStars Review

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Është për të thënë për lojërat që i japin përparësi argëtimit të modës së vjetër. Kur bëhet fjalë për epika të drejtuara nga historia, shumë mund të jenë fansa, por pas një dite të gjatë pune, nuk mund të duket se shumë i marrin këto tituj dhe luajnë mënyra të kënaqshme të lojës dhe mekanikë që ju luten të përmirësoheni, e cila ndoshta është arsyeja pse shumë luajnë kaq shumë Rocket League. Kur Destruction AllStars u njoftua gjatë eventit të PS5, patjetër që shumë prej të interesuarve u ka tërhequr menjëherë vëmendjen. Tani loja është falas për të gjithë abonentët e PS5 PlayStation Plus.

Në zemër të çdo titulli në internet është një titull i fortë i lojës që ju lutet të ‘bëheni më të mirë’ pa qenë ndëshkueshëm i vështirë; e lehtë për tu kapur, e vështirë për t’u zotëruar. Destruction AllStars është një derb i shkatërrimit të automjeteve, sport ekstrem me karakter teatrike, spektakël dhe vrapim të lirë.

Mënyra e të luajturit përbëhet nga dy gjendje kryesore: ngasja në makinë dhe vrapimi falas në këmbë. Të dyja ju do të duhet të përdorni në çdo ndeshje për të qenë të suksesshëm. Ngarja e makinës është e shpejtë dhe e përgjegjshme, duke ju lejuar të bërtisni nëpër arenë me shpejtësi përpara se të goditni rrethin. Kombinimet (Combat) ndërsa jeni në një automjet është po aq intuitiv dhe i thjeshtë.

Në çdo kohë ju mund të shtypni ‘X’ dhe të shtyni veten nga makina juaj dhe në ajër, duke ju dhënë liri të plotë për të vrapuar shpejt rreth arenës. Ngjashëm me ngasjen, lëvizja në këmbë është e kënaqshme falë lëvizjes në stilin Arcade të tilla si inhumanly high jumps, slick wall running dhe handy dodges. Ju patjetër që do të ndiheni më pak të pafuqishëm kur jeni jashtë një automjeti, por është një ndjenjë që do të duhet të mësoheni, pasi makinat në këtë lojë kanë për qëllim të jenë të lira, kështu që mos u bashkangjitni dhe ndoshta bëni disa lëvizje sepse do ta gjesh veten duke ecur shumë.

Si fillim, ka 16 heronj për të zgjedhur. Secili ka automjetin dhe aftësitë e tij. Automjetet hero fitohen duke shkaktuar dëme ose duke mbledhur Breaker Shards që janë shpërndarë përreth secilës hartë. Automjeti hero i çdo personazhi ka një grup të ndryshëm karakteristikash të tilla si shpejtësia dhe shëndeti, por joshja më kryesore janë aftësitë e makinave. Hana, për shembull, ka automjetin e saj hero Saber, i cili mund të prodhojë një teh të madh në mes të makinës që i ndan armiqtë në gjysmë kur futen në to, duke shkaktuar një KO. Jo të gjitha aftësitë do të duken aq të dobishme në një vështrim të shpejtë, të tilla si makina e Shyft që mund të kthehet e padukshme, ose Xander e cila pikturon një shënjestër ndaj një armiku që dëmton ata. Vërtetë, jo të gjitha aftësitë janë aq të kënaqshme për t’u përdorur sa të tjerat, por në mënyrat e ndryshme të lojës secila ka vendin e vet. Ndërsa jemi në temë, Lupita’s flame trails kanë nevojë për një nerf, të cilat shkaktojnë shumë dëme për shumë kohë.

Aftësitë on-foot, të quajtura Breakers gjithashtu ndryshojnë në varësi të zgjedhjes së karakterit tuaj. Breakers përdoren vetëm si një mjet për t’u kthyer pas timonit, megjithëse lidhen me heroin dhe automjetin e tyre, i cili është i mirë. Genesis, për shembull, e gjithë goditja e saj është shpejtësia, kështu që Breaker i saj rritet me lëvizjen e saj, duke e lejuar atë të mbulojë një terren serioz. Disa Breakers janë të bazuar në combat, pasi mund të luftoj me kundërshtarë të tjerë në këmbë për t’i hedhur prapa dhe për t’i goditur pas disa goditjesh, por jeni më mirë të mbylleni në një Breaker të bazuar në combat nëse mendoni se do të kaloni kohë me udhëtimin juaj.

Të gjitha 4 mënyrat e lojës që janë në lançim, ia vlejnë të luhen dhe shumëllojshmëria është aty që nga fillimi, kështu që do të kënaqeni të përdorni mes tyre për të ndryshuar stilin tuaj të lojës. Çuditërisht, kur jeni në një party me miqtë, jeni në gjendje të luani vetëm Carnado dhe Stockpile, duke mbyllur të dy mënyrat e tjera plotësisht.

Pa dyshim, një nga aspektet më mbresëlënëse të AllStars është prezantimi i tij. Vizualisht dhe teknikisht është shkëlqyeshëm. Dizajnët e personazheve janë unikë dhe të larmishëm dhe megjithëse mund të mos njihen aq menjëherë sa thonë njerëzit e Overwatch, të gjithë ata janë të mbushur me jetë dhe bukuri. Loja shkon deri aty sa të ndryshojë muzikën e titullit që të përputhet me karakterin që keni zgjedhur, kështu që nëse po luani si Luchador Ultimo, temës do t’i jepet një tingull latin për ta shoqëruar atë.

Nëse nuk ndiheni të ndërvepruar në internet, ka edhe disa opsione solo offline. Arcade ju lejon të luani ndonjë nga katër mënyrat e lojës offline me disa robotë AI çuditërisht të denjë, gjatë të gjitha kohërave duke përsosur aftësitë tuaja kur hyni në internet.

Jashtë kësaj, ju keni Challenge Series, e cila është një seri ngjarjesh specifike për personazhet që bëjnë pjesë në një histori jashtëzakonisht të lehtë, si dhe disa mënyra specifike për këtë pjesë të lojës, siç janë trial-et dhe point-to-point drop-offs. Plotësimi i këtyre segmenteve do t’ju krijojë disa produkte kozmetikë për atë karakter që është interesant, por ka një problem.

E para dhe më e rëndësishmja, ky lloj progresioni mungon shumë në anën multiplayer të gjërave, ku gjithçka që merrni për të fituar (ose duke humbur mendjen) jan monedha për t’i shpenzuar në veshje dhe emocione mjaft të buta, të shkëmbyera me ngjyra. Së dyti, përveç asaj të parës, secila prej Challenge Series kërkohet të blihet me një monedhë premium. E kuptoj që AllStars aktualisht është falas në PS Plus, por kjo gjendet pak.

Verdikti

Është gjithmonë e vështirë të shohësh se ku do të jenë lojërat në gjashtë muaj e këtij viti. Ata mund të përfundojnë ose si Rocket League, një sukses i arratisur, ose si Battleborn, një përplasje makine. Unë shoh gjëra të mëdha në të ardhmen e Destruction AllStar, pasi ajo ka një themel kaq të fortë për t’u ndërtuar. Gameplay argëtues dhe i çiltër mbështetet nga disa mënyra të forta loje dhe aftësi interesante të karakterit që përzihen së bashku për të krijuar një emocion dhe kënaqësi të një kohe të mirë, nëse jeni duke luajtur vetë ose me miqtë.