Gaming PC PS4 PS5 Reviews Xbox One Xbox Series X|S

Far Cry 6: Vaas Insanity DLC

Mbështesni GameON Albania duke përdorur kodin support-a-creator: GAMEONALBANIA
Po kerkoni për diamante në Free Fire Falas?! Klikoni këtu për të marrë pjesë në Giveaway për Free Fire Diamonds

Gjithmonë kemi dashur një rikthim të disa prej antagonistëve më të spikatur të serisë Far Cry e cila gjithmonë ka spikatur për karakteret e saj të larmishëm dhe të paharrueshëm. Dhe më në fund Ubisoft na ka plotësuar dëshirën duke sjellë DLC të ndryshme rreth 3 prej antagonistëve kryesorë në serinë Far Cry. Dhe i pari ndër tyre nuk kishte si të mos ishte Vaas Montenegro nga Far Cry 3 i cili vjen në DLC e Far Cry 6 të quajtur Insanity.

Jeni kurioz për të mësuar më shumë? Sigurohuni që të na ndiqni në këtë review nga GameON.

Dhe gjithashtu para se të nisim, duam t’iu paralajmërojmë që në vazhdim do të gjeni spoilers rreth Far Cry 3.

Insanity DLC sjell një udhëtim goxha trippy brenda mendjen së Vaas Montenegro i cili është një prej antagonistëve më të çmendur por i cili të tërheq gjithmonë të mësosh më shumë rreth tij. Kësaj here ai rikthehet në pikën ku vritet nga Jason dhe e gjen veten në një botë të frymëzuar nga ishujt Rook Island. Menjëherë ai kupton që e gjithë kjo është një botë e krijuar nga mendja e tij. Për të shpëtuar, Vaas i duhet të luftoj kundër personaliteteve të ndryshme, të shkuarës dhe mendjes së tij.

Ju do të përballeni me misione, armiq dhe sfida të ndryshëm por të cilat iu shpërblejnë me para. Dhe diçka që mësoni sapo hyni në lojë është se sa herë që vdisni, ju do të humbisni çdo progres që keni arritur dhe do ta nisni lojën nga fillimi. Dhe për t’ua bërë më të lehtë”, ju do të njiheni me disa mekanika të reja që janë shtuar në këtë DLC.

E para është Mirror e cila iu lejon t’i jepni vetes disa aftësi si më shumë HP ose të rikuperoheni më shpejt, të ruani para(money) pas vdekjes dhe më shumë. Ju mund t’i bëni unlock këto aftësi duke mbledhur para dhe duke i shpenzuar tek Mirror.

Një veçori tjetër e re është “Gun For Sale” e cila iu ofron armë dhe të cilat mund t’i bëni upgrade duke përdorur para. Por fillimisht do t’iu duhet që të bëni unlock armët të cilat mund t’i merrni nëpërmjet sfidave të ndryshme që gjeni. Ato do t’iu ofrojnë armë të ndryshme si Pistols, Shotguns, Assault Rifles, Crossbow dhe më shumë.

Diçka tjetër e re që do të gjeni janë “Hearts” të cilat iu japin një buff të vogël dhe mund t’iu ndihmojnë shpesh herë. Ato mund t’i gjeni duke vrarë armiq, nëpër chests ose duke plotësuar misione puzzle të cilat do t’iu kthejnë në të shkuarën tuaj dhe do të njiheni më shumë me Vaas Montenegro.

Dhe nëse doni që të keni një mundësi të dytë në rastet kur vdisni, ju mund të merrni përsipër sfida të cilat vërtet janë të vështira, iu japin një heart që iu jep një mundësi të dytë në rastet kur vdisni.

Teksa eksploroni do të gjeni Safe House të reja ku mund të shpenzoni paratë tuaja në Gun for Sale dhe Mirror ose të bëni save progresin tuaj. Dicka tjetër që do të gjeni janë disa dyer të cilat do t’iu transportojnë në vende specifike të kësaj bote.

Historia tregohet shumë bukur duke na treguar të shkuarën e Vaas në formën e vizioneve dhe fragmenteve. Ju do të përballeni me personazhe të tjerë nga Far Cry 3 të cilët rikthehen në këto vizione duke na treguar më shumë rreth Far Cry 3.

Gjithashtu duhet të përmendim edhe skenat ikonike të cilat i kemi përjetuar si Jason dhe tashmë rikthehen nga pikëpamja e përmbysur e Vaas në këtë botë të pazakontë që ndodhet.

Voicelines e ndryshme të Vaas nuk do mungojnë duke e bërë shpesh një skenë serioze qesharake shpesh herë.

Dhe pas përfundimit të DLC, ju do të keni mundësinë që të riktheheni përsëri në këtë botë por me një nivel më të lartë vështirësi dhe gjithashtu më shumë shpërblime.

Për ta përmbledhur, DLC e Insanity sjell më në fund Vaas, një prej antagonistëve më të pëlqyer në një udhëtim brenda mendjes së tij të cilën nuk kemi për ta harruar lehtë.